Nuci fragede

de ionix in Dulciuri, 28 Dec 2010 | 27832 vizualizari

 

reţeta o am de la croitoreasa mea... tot de la ea am luat şi forma de nuci :p vă dau reţeta exactă...
mi-au ieşit 100 de nuci...

 

INGREDIENTE

  • Pentru nuci:
  • 4 linguri cu oţet
  • 200 g untură
  • 3 ouă 
  • 3 linguri cu zahăr
  • o linguriţă cu amoniac 
  • 4 linguri cu ulei
  • făină cât cuprinde
  • zahăr vanilat
  • Pentru cremă:
  • 250 ml lapte
  • un pahar cu zahăr
  • un pahar cu făină
  • 5 linguri cu cacao
  • 150 g unt sau margarină (după preferinţe)
  • esenţă de rom
  • esenţă de migdale
  • circa 200 g nucă macinată
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci fragede:

Preparare aluat:


Ouăle se bat spumă cu zahărul până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, lingură cu lingură, şi se amestecă bine cu mixerul. Se pun şi restul ingredientelor, amoniacul se stinge cu o lingură cu oţet înainte de a fi pus în compoziţie. Se toarnă făină, puţin câte puţin. Se pune suficient de multă până când aluatul nu se mai lipeşte de mână şi este uşor de modelat. În acel moment nu mai puneţi făină.


Se fac biluţe din aluat, se pun în forma încinsă şi se coc pe focul de la aragaz. Jumătăţile de nuci se dau la răcit. Eu le-am ţinut două zile şi apoi le-am umplut.


Preparare cremă:


Se pune la fiert laptele împreună cu zahărul şi cacaoa. Când dă în clocot, se toarnă în ploaie făina amestecând întruna. Nu trebuie să faci cocoloaşe. Ss fierbe până devine ca o smântână iar apoi se toarna untul şi se lasă până se topeşte. Se ia de pe foc şi se dă la răcit. Când crema este rece vom adăuga rom, esenţă de migdale şi nucă măcinată. Cu această cremă vom umple nucile, se unesc două jumătăţi pentru a face o nucă.


Nucile se dau prin zahăr pudră. Se acoperă vasul în care sunt ţinute nucile şi se dau la un loc răcoros dar să nu fie umed.


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

Crema este bine să fie uşor mai moale pentru că vom pune nucile care mai absorb.

2

E bine să le serveşti după cel puţin o zi de la umplere, atunci vor fi mai fragede şi moi.

3

sunt extrem de migăloase 

4

NU puneţi mai multă făină după ce veţi simţi că aluatul este nelipicios... riscaţi să se sfărâme nucile la copt....

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

alexandra2012 1

11.02.2012, 11:09

forma care o am eu e de cand era mama mea domnisoara..cred ca se gasesc

alexandra2012 1

12.02.2012, 09:27

multumesc pentru sfat mi-au iesit

ionix 1

13.02.2012, 20:50

Gaby, mersic! Ai fost pe fază!
Alexandra, mă bucur că ți-au ieșit într-un final.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Lasagna

la 16:31

Aperitiv invartita cu branza sarata

ieri la 21:32

Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos

de Lau 9

ieri la 19:26

Desert tarta rustica cu capsune

de Lau 9

ieri la 18:39

RETETA RECOMANDATA
Biscuitii " GOOOOOOOL !!! "