Sarlota regala

de Catalina L in Dulciuri, 20 Mar 2016 | 713 vizualizari

 

Va prezint o reteta de Sarlota regala- Charlotte Royale cu zmeura, Este reteta celebrei Mercotte.


Sarlota (Charlotte) a fost la origine un desert cald umplut cu compot de mere si acoperit cu pesmet, denumit astfel, se pare, in cinstea Reginei Charlotte, sotia lui George al III-lea al Marii Britanii.
Mai tarziu, renumitul chef francez Antoine Careme, care a petrecut o perioada de timp in Marea Britanie, a reinventat sarlota, creand versiunea rece a desertului, compus dintr-o crema bavareza imbracata in piscoturi, pe care l-a adus in Franta sub denumirea de Charlotte a la Parisienne.
Cu toate acestea, lucrand apoi o scurta perioada de timp in serviciul tarului Alexandru I al Rusiei, a denumit-o Charlotte Russe (Sarlota ruseasca), in cinstea tarului. Charlotte Royale este o varianta a sarlotei rusesti, care este imbracata cu felii de rulada in loc de piscoturi. (Sursa: Wikipedia)
 

 

INGREDIENTE

Pentru biscuit:

  • 6 oua,
  • 110 g de zahăr
  • 60 g de făină
  • 60 g amidon de porumb (MAIZENA),
  • 1/2 borcan jeleu sau gem de zmeura

Crema bavareza zmeură vanilie:

  • 30 cl de lapte
  • 3 foi de gelatină
  • 1/2 pastaie de vanilie (sau vanilie pudra)
  • 100 g de zahăr pudră,
  • 3 galbenusuri de ou.
  • 150 g smântână lichida pentru frisca
  • 250 g zmeură proaspătă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota regala:

Se amestecă făina cu amidonul de porumb.


Se bat albușurile spuma adaugand treptat zaharul pana se tin ca o bezea.


Se adauga galbenusurile si amestecam 15-30 de secunde, pana cand


sunt bine încorporate.


Incorporam incet la spatula faina cu amidonul.


Intindeti aluatul pe o hartie de copt și dati la cuptorul incalzit la 200°C timp de 10 minute.




Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se ruleaza imediat in hartia noua. Lasati sa se raceasca.


Desfacem cu grija rulada din hartia de copt


Intindem biscuitul si-l acoperim cu gemul de zmeura.


Rulam strans, il punem in film alimentar sau intr-o hartie de copt si-l dam la frigider 3-4 ore (ca sa facilitam taierea).


Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece (ideal 15-20 minute inainte).




Puneti la fiert laptele cu vanilia.


Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul intr-un castron sau bol mai mare.


Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.


Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand incepe sa fiarba si crema se ingroasa un pic.


Luati de pe foc si adaugati gelatina stoarsa bine. Amestecati.




Lasati crema sa se raceasca amestecand din cand in cand.


Cand crema engleza s-a racit adaugati la spatula zmeura proaspata.


Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare pana obtinem o textura de frisca.


Incorporam frisca la crema engleza.





Tapisam cu film alimentar un castron.


Taiem rulada in felii subtiri de 4-5 mm. Tapisam bine castronul cu feliie de rulada.


Turnam crema preparata in mijloc si acoperim cu feliile de rulada ramase.


Acoperim cu film alimentar si dam la rece o noapte.


10 minute inainte de a servi desertul o demulati pe un platou si o decorati (nu este recomandat s-o demulati inainte- biscuitul se va usca) .


A fost atat de buna incat am facut-o din nou pentru o intalnire intre bloguri.


Pofta Buna!!!

 

TIPS-URI

1

10 minute inainte de a servi desertul o demulati pe un platou si o decorati (nu este recomandat s-o demulati inainte- biscuitul se va usca) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota regala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Geanina87 1

21.03.2016, 09:31

super

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 15:46

o punem la favorite

elucubratiiculinare 1

21.03.2016, 16:42

waw, merita incercata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Desert de 1 iunie-spuma de capsuni