O reteta de vis: Pui cu portocale la cuptor

de adnia in Pui, 26 Ian 2013 | 10617 vizualizari

 

Ori de cate ori mai prind si eu putin timp liber, ma duc repede la bucatarie sa ma rasfat cu cate-o reteta deosebita. Pt. azi am ales un pui cu portocale la cuptor!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 pui pt. gatit (fara piepit, gat si gheare)
  • -1 lamaie
  • - 2 portocale
  • -miere
  • -condimente chinezesti "5 arome" (anason, coriandru, cuisoare, nucsoara, scortisoara)
  • - 1 foaie de dafin
  • -sare, piper
  • -menta, rozmarin (eu am pus pudra)
  • - putin ulei de masline
  • -alte 2-3 felii de portocala
  • -2 linguri amidon
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA O reteta de vis: Pui cu portocale la cuptor:

In primul rand se prepara marinata din: ulei de masline (5-6 linguri), condimente,rozmarin, sucul de la 1 portocala si 1 lamaie (impreuna cu coaja rasa de la acestea) si 1 pahar apa. Se unge puiul cu acest amestec si se lasa la rece cca 2 ore, sa se intrepatrunda aromele.

Dupa scurgerea acestui interval de timp, se scoate puiul din frigider si se aseaza in tava, pe pat de portocale (realizat din feliile obtinute de la a doua portocala), impreuna cu marinata. Se da la cuptor (200 grade pt. 40 min.). Din timp in timp se unge puiul cu zeama din tava. Dupa ce au trecut cele 40 min, se unge puiul cu putina miere dizolvata in apa (sau bere), si se da din nou la cuptor pt. cca 5-7 min, la 250 grade. In acest fel, pielea se rumeneste frumos si devine crocanta, iar carnea ramane suculenta si aromata.

Se scoate puiul din cuptor si se transfera pe o tava, sa se odihneasca. Se acopera cu un capac bombat, pt. a-si pastra aromele. Zeama ramasa de la coacere se scurge si strecoara, se fierbe pana scade la jumatate. Se adauga 2-3 felii de portocala si se lasa sa clocoteasca de 2-3 ori. Deja portocalele si-au lasat aroma si se scot, pastrandu-se pt. decor. Se desface amidonul in putina apa si se adauga la sosul de pe foc, se amesteca pana la ingrosare. Atentie sa nu se formeze cocoloase! Sosul este gata de servit, nu inainte de a potrivi de gust (eu am mai simtit nevoia sa-i mai adaug 2 lingurite de miere, pt. a obtine acel sos dulce-acrisor specific asiatic). Se decoreaza cu frunzulite de menta.

Puiul se serveste cald, cu felii de portocale si sos si garnitura de orez.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "O reteta de vis: Pui cu portocale la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

adnia 1

26.01.2013, 22:10

Cleme, a iesit asa rumen datorita mierii

adnia 1

26.01.2013, 22:10

clar i-a placut portocaladar si noua

elucubratiiculinare 1

26.01.2013, 23:34

e pe lista la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe umplute, la cuptor, cu cartofi molcomi