Orez cu carne de vacuta si spanac

de mihaelar63 in Vita, 1 Feb 2021 | 3356 vizualizari

 

 Unul dintre preparatele mele preferate cu orez este cel cu carne de vacuta. Prepar o supa limpede din legume si carne. In zeama fac galuste sau pun taitei. Carnita si morcovul le folosesc pentru felul doi. In dorinta de a da prospetime si gust suplimentar, am adaugat spanac proaspat .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne fiarta de vacuta
  • 300 gr orez cu bob mare
  • 300 gr baby-spanac verde
  • 100 ml ulei floare soarelui
  • 2 morcovi fierti din supa .
  • 1 ceapa mare
  • 1 l supa clara de vita cu legume
  • 1/2 lingurita pudra turmeric
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carne de vacuta si spanac:

  1. Ceapa se taie marunt si se soteaza in ulei .
  2. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune orezul la prajit .
  3. prajirea se face timp de doua trei minute si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.
  4. Eu folosesc o cratita  Tefal antiaderenta  cu care nu intampin probleme de acest gen.
  5. Carnea de vacuta se taie marunt . Patrunjelul se marunteste si morcovul se taie rondele .
  6. Toate acestea se pun peste orez impreuna cu pudra de turmeric . Sarati usor .
  7. Se toarna peste orez zeama de vita cu legume .Amestecati usor .
  8.  Zeama trebuie sa depaseasca cu  doua-trei degete ingredientele solid e. Daca mai este necesar completati cu lichid[apa sau zeama de carne daca mai aveti ].
  9. Se pune capac si lasati sa fiarba la foc mic 20 minute .Piparati .
  10. Spre sfarsitul fierberii se pune spanacul si se amesteca .
  11.  Serviti orezul cu carne si spanac alaturi de salata preferata .
  12.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carne de vacuta si spanac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gulas