Orez cu legume si spanac

de Ina in Mancaruri de post, 14 Ian 2011 | 9519 vizualizari

 

O mancarica gustoasa si sanatoasa

 

INGREDIENTE

  • o cana orez
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 200 g spanac ( proaspat sau congelat)
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume si spanac:

   Legumele spalate si tocate/ feliate se calesc in putin ulei cu apa , apoi adaugam 4 cani cu apa si sare/delikat. Lasam sa fiarba, iar cand legumele sunt moi si supa clocotinda adaugam orezul. Mestecam usor din cand in cand, pentru a nu se lipi orezul . Focul trebuie sa fie mic, iar vasul neacoperit. Daca orezul s-a umflat si  supa s-a absorbit, adaugam spanacul ( eu am avut rondele congelate) si lasam sa mai dea 2-3 clocote. 

   Oprim focul, presaram patrunjel verde, acoperim vasul si lasam acoperit 20 minute.

   Servim ca atare sau ca garnitura,( cu un praf de piper, pentru cine doreste ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Ina 1

16.01.2011, 20:45

Esti de-a mea, kamy

horia 1

11.04.2011, 00:04

o reteta interesanta,naturala si-o prezentare super.BRAVO!!! probeaza aceasta reteta cu orez basmati.

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 19:13

bun bun

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu ciuperci