Orez prajit a la Romania

de -Miti- in Aperitive / Garnituri, 3 Feb 2011 | 5284 vizualizari

 

Vad ca retetele chinezesti prind greu la noi,majoritatea nu au curajul sa faca,dar nu reusesc sa gasesc motivul.De aceea,vreau sa facem impreuna o retete de orez prajit,nu stiu cat de chinezesc e sau nu,si sa o facem cu ingrediente romanesti,o reteta de baza la care puteti adauga pe parcurs alte ingrediente cum ar fi:piept de pui,morcovi,ardei,sunca,etc.Sosul soia,uleiul de susan sunt alte ingrediente pe care le puteti adauga.
Pentru a va asigura de reusita,folositi orez care a stat o zi la frigider si s-a intarit,altfel o sa va iasa altceva si in mod sigur nu orez prajit.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr orez fiert de o zi
  • 2 oua,batute
  • 1 ceapa mica
  • 1-2 catei de usturoi
  • sare
  • 1 lingura ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit a la Romania:

Se taie ceapa marunt ,la fel si usturoiul.


Se pune uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat ouale batute.


Cand e gata omleta,se scoate si se pune deoparte.


Se caleste ceapa si apoi se adauga usturoiul.


Se adauga orezul si se prajeste amestecand ca sa nu se lipeasca.


Omleta se taie in bucata si se adauga orezului.Se pune sare dupa gust si se serveste cald.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit a la Romania" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

La Ancuta 1

03.02.2011, 17:12

mamaieelena 1

04.02.2011, 09:11

deosebit

kamy 1

04.02.2011, 16:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez prajit cu ou in stil chinezesc