Orez prajit a la Romania

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 3 Feb 2011 | 7296 vizualizari

 

Vad ca retetele chinezesti prind greu la noi,majoritatea nu au curajul sa faca,dar nu reusesc sa gasesc motivul.De aceea,vreau sa facem impreuna o retete de orez prajit,nu stiu cat de chinezesc e sau nu,si sa o facem cu ingrediente romanesti,o reteta de baza la care puteti adauga pe parcurs alte ingrediente cum ar fi:piept de pui,morcovi,ardei,sunca,etc.Sosul soia,uleiul de susan sunt alte ingrediente pe care le puteti adauga.
Pentru a va asigura de reusita,folositi orez care a stat o zi la frigider si s-a intarit,altfel o sa va iasa altceva si in mod sigur nu orez prajit.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr orez fiert de o zi
  • 2 oua,batute
  • 1 ceapa mica
  • 1-2 catei de usturoi
  • sare
  • 1 lingura ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit a la Romania:

Se taie ceapa marunt ,la fel si usturoiul.

Se pune uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat ouale batute.

Cand e gata omleta,se scoate si se pune deoparte.

Se caleste ceapa si apoi se adauga usturoiul.

Se adauga orezul si se prajeste amestecand ca sa nu se lipeasca.

Omleta se taie in bucata si se adauga orezului.Se pune sare dupa gust si se serveste cald.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit a la Romania" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Riz cantonais