Orez prajit cu fructe de mare si ou

de Sylvia in Fructe de mare, 19 Apr 2011 | 6676 vizualizari

 

Va propun azi o reteta lejera si aromata din bucataria Thailandeza, reteta este luata de la Radu Popovici si testata indelung in mai multe variante, varianta lui era facuta cu creveti, puteti vedea aici reteta : http://www.reteteleluiradu.ro/2010/11/02/orez-prajit-cu-ou-si-creveti/ . Ii multumesc pentru reteta pentru ca este delicioasa, m-am indragostit de ea. De data aceasta am facut-o cu amestec de fructe de mare pentru ca asta aveam la indemana.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de : 
  • 2 linguri de ulei de arahide (sau de floarea-soarelui),
  • 20 g orez cu bob lung fiert si racit, 
  • o jumatate  ardei gras rosu curatat si tocat,
  • o jumatate de  morcov tocat ( eu am pus baby carotte ),
  • 1 lingura de sos de soia,
  • 1 ardei iute rosu mic curatat de seminte si tocat sau pasta de ardei iute,
  • 1 catel de usturoi  tocat marunt,
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat  tocat fin,
  • 2 bucatele de lemongrass din borcan  tocat marunt ( asta am exclus din reteta de data aceasta pentru ca nu aveam ) ,
  • 100 g boabe de mazare fierte in prelabil,
  • creveti sau amestec de fructe de mare ,
  • 1 ou batut,
  • 2 cepe verzi, taiate pe diagonala,
  • frunze proaspete de coriandru sau patrunjel.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit cu fructe de mare si ou:

Preparare : pentru ca fructele de mare( decongelate ) necesitau o preparare termica de 10 minute am inceput cu acestea, punandu-le intr-o tava adanca gen wok impreuna cu uleiul incins , fara adaos de apa pentru ca lasa ele apa.


Dupa 7-8 minute se adauga restul ingredientelor , ghimbirul, usturoiul, soia si ardeiul iute si se lasa la gatit 2-3 minute. Impingem ingredientele spre marginea tigaii atat cat sa obstinem un loc gol in mijloc si punem acolo oual batut cu putina sare si ceapa verde .


Amestecam energic si apoi adaugam orezul ( eu l-am pus chiar la final pentru ca era fiert foarte bine ), mai condimentam daca trebuie cu ghimbir si ardei iute dupa gust si servim cu patrunjel sau coriandru.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit cu fructe de mare si ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

adry88 1

08.05.2011, 10:45

vero_closca 1

11.05.2011, 23:54

un deliciu!

mihaelar63 1

13.05.2011, 02:10

Sylvia ,daca faci portii , eu vreau dubla .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de porc

de Ancutsa 5

ieri la 21:20

Cartofi umpluţi cu brânza şi afumătură de casă

de Ancutsa 5

ieri la 21:13

Gem de caise

de Ancutsa 5

ieri la 20:15

RETETA RECOMANDATA
Sithonian Seafood - by Fireman:)... sau fructe de mare Sithoniene:)