Orez taranesc condimentat

de Bunica in Mancaruri de post, 3 Aug 2011 | 5868 vizualizari

 

Este o mancare pe care am invatat-o de la soacra mea.Are un gust iute-acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 200 g. orez cu bob rotund
  • 1 ceapa mare 
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 bucata de telina mica
  • 1 rosie mare
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 2 rondele de ardei iute(2-3mm una)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez taranesc condimentat:

Se curata legumele , se spala, se toaca cubulete si se pun la fiert circa 10 minute. Se adauga orezul si se fierbe 15-20 min.Din cand in cand se mesteca usor pentru a nu se lipi orezul de cratita. Cand orezul este fiert pe jumatate se adauga rosia care a fost data pe razatoare in prealabil( daca nu aveti prealabil va descurcati cum puteti). Se adauga sare piper dupa gust. Uleiul si rondelele de ardei iute se pun cu 5 min. inainte sa stingi focul .Acoperi cratita pentru a se umfla orezul..Eu las sa se raceasca putin si apoi pun patrunjelul tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

La orice mancare verdeata o pun cand mancarea este aproape rece. Astfel nu se schimba culoarea si persista aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez taranesc condimentat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

RuxyRux 1

04.08.2011, 20:52

Foarte delicios...si-mi place mult mancarica a la bunica

Cris2711 1

05.08.2011, 18:32

-Marius- 1

15.12.2017, 21:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Piparus de post