Orez taranesc condimentat

de Bunica in Mancaruri de post, 3 Aug 2011 | 8067 vizualizari

 

Este o mancare pe care am invatat-o de la soacra mea.Are un gust iute-acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 200 g. orez cu bob rotund
  • 1 ceapa mare 
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 bucata de telina mica
  • 1 rosie mare
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 2 rondele de ardei iute(2-3mm una)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez taranesc condimentat:

 Se curata legumele , se spala, se toaca cubulete si se pun la fiert circa 10 minute. Se adauga orezul si se fierbe 15-20 min.Din cand in cand se mesteca usor pentru a nu se lipi orezul de cratita. Cand orezul este fiert pe jumatate se adauga rosia care a fost data pe razatoare in prealabil( daca nu aveti prealabil va descurcati cum puteti). Se adauga sare piper dupa gust. Uleiul si rondelele de ardei iute se pun cu 5 min. inainte sa stingi focul .Acoperi cratita pentru a se umfla orezul..Eu las sa se raceasca putin si apoi pun patrunjelul tocat marunt.

TIPS-URI

1

La orice mancare verdeata o pun cand mancarea este aproape rece. Astfel nu se schimba culoarea si persista aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez taranesc condimentat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole kosher la cuptor -post