Orez taranesc condimentat

de Bunica in Mancaruri de post, 3 Aug 2011 | 4994 vizualizari

 

Este o mancare pe care am invatat-o de la soacra mea.Are un gust iute-acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 200 g. orez cu bob rotund
  • 1 ceapa mare 
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 bucata de telina mica
  • 1 rosie mare
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 2 rondele de ardei iute(2-3mm una)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez taranesc condimentat:

Se curata legumele , se spala, se toaca cubulete si se pun la fiert circa 10 minute. Se adauga orezul si se fierbe 15-20 min.Din cand in cand se mesteca usor pentru a nu se lipi orezul de cratita. Cand orezul este fiert pe jumatate se adauga rosia care a fost data pe razatoare in prealabil( daca nu aveti prealabil va descurcati cum puteti). Se adauga sare piper dupa gust. Uleiul si rondelele de ardei iute se pun cu 5 min. inainte sa stingi focul .Acoperi cratita pentru a se umfla orezul..Eu las sa se raceasca putin si apoi pun patrunjelul tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

La orice mancare verdeata o pun cand mancarea este aproape rece. Astfel nu se schimba culoarea si persista aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez taranesc condimentat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

LUK 1

04.08.2011, 15:49

imi place

RuxyRux 1

04.08.2011, 20:52

Foarte delicios...si-mi place mult mancarica a la bunica

Cris2711 1

05.08.2011, 18:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din legume-post