Oua coapte in cartofi

de adnia in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2013 | 2950 vizualizari

 

Rasfoind Cartea regala de bucate a principesei Margareta, am gasit o reteta care m-a atras, dar eu, neavand toate ingredientele, am adaptat-o putin. Rezultatul? :o delicatesa, in adevaratul sens al cuvantului!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -2 cartofi mari
  • -2 oua
  • -putin unt
  • -cca 50 gr. cascaval ras
  • -sare, piper, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua coapte in cartofi:

Am copt cartofii 1 h si 30 min, pana s-au inmuiat bine, apoi i-am lasat cateva min sa se racoreasca, apoi i-am taiat orizontal in partea de sus , formand un capacel. Am scobit continutul cu o lingurinta, lasand peretii cartofilor grosi de 1 cm. am condimentat pe dinauntru, apoi am trecut la formarea umpluturii: din continutul cartofilor am facut un piure delicios, adaugand unt, sare si piper. Cu acest piure am umplut din nou cartofii, avad totusi grija sa las o gaura in mijloc pr oua. Am spart ouale in iteriorul cartofilor, apoi le-am pus capacelele la loc si i-am dat la cuptor pt. 10 min, pana s-au copt ouale. Dupa acest pas, am scos capacelel cartofilor si am decorat cu cascaval ras si unt. Din piureul ramas am format 2 bilute, pe care le-am asezat ca decor pe farfurie.

Am servit cartofii fierbiti, pe pat de iaurt.

Enjoy!

 

TIPS-URI

1

Daca vreti sa faceti o surpriza placuta copiilor, nu ridicati capacelele cartofilor dupa ce i-ati scos din cuptor: lasati-le lor placerea de a descoperi ce e inauntru!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua coapte in cartofi" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Painici umplute