Pachetele cu pui, lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt

de laylalala in Pui, 12 Apr 2010 | 2353 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui
  • 600 gr carne de pui, fara pielita
  • 4 lingurite sare de mare cu ierburi aromate
  • 1 lamaie
  • Pentru cartofi
  • 1 kg cartofi noi albi
  • o mana de patrunjel proaspat tocat
  • sare, dupa gust
  • 100 gr unt
  • 400 ml vin alb
  • 1 ou, batut
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu pui, lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt:

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.

Cartofii se pun sa fiarba in apa cu sare pana cand s-au inmuiat, aprox.20 minute, apoi se scurg , se decojesc si se amesteca cu patrunjelul tocat si sare dupa gust.

Puiul se freaca cu sarea de mare cu ierburi aromate.Lamaia se taie in felii subtiri.Se taie 4 bucati mai mari de folie de aluminiu apoi se ung marginile cu ou batut.Cartofii se impart in mod egal in fiecare pachetele.Untul de imparte in 4, fiecare portie avand cate 25 gr unt.Fiecare bucata de unt se taie in bucatele mai mici.Se presara cea mai mare parte din fulgii de unt peste cartofi apoi se aseaza deasupra puiul.Peste pui se aseaza felii de lamaie si se presara untul ramas.

Se inchid pachetelele, sigilandu-le in 3 parti, dar una se lasa libera, deschizand-o precum o gura.In gura fiecarui pachetel se toarna cate 100 ml vin alb apoi se sigileaza si aceasta.Pachetelel se dau la cuptor 40-60 minute pana cand carnea s-a facut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu pui, lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

nadina73 1

12.04.2010, 21:38

super foarte bun

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 21:41

Rocsi 1

12.04.2010, 22:11

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui marinate, pe pat de legume (by medi)