Pachetele cu pui, lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt

de laylalala in Pui, 12 Apr 2010 | 2501 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui
  • 600 gr carne de pui, fara pielita
  • 4 lingurite sare de mare cu ierburi aromate
  • 1 lamaie
  • Pentru cartofi
  • 1 kg cartofi noi albi
  • o mana de patrunjel proaspat tocat
  • sare, dupa gust
  • 100 gr unt
  • 400 ml vin alb
  • 1 ou, batut
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu pui, lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt:

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.

Cartofii se pun sa fiarba in apa cu sare pana cand s-au inmuiat, aprox.20 minute, apoi se scurg , se decojesc si se amesteca cu patrunjelul tocat si sare dupa gust.

Puiul se freaca cu sarea de mare cu ierburi aromate.Lamaia se taie in felii subtiri.Se taie 4 bucati mai mari de folie de aluminiu apoi se ung marginile cu ou batut.Cartofii se impart in mod egal in fiecare pachetele.Untul de imparte in 4, fiecare portie avand cate 25 gr unt.Fiecare bucata de unt se taie in bucatele mai mici.Se presara cea mai mare parte din fulgii de unt peste cartofi apoi se aseaza deasupra puiul.Peste pui se aseaza felii de lamaie si se presara untul ramas.

Se inchid pachetelele, sigilandu-le in 3 parti, dar una se lasa libera, deschizand-o precum o gura.In gura fiecarui pachetel se toarna cate 100 ml vin alb apoi se sigileaza si aceasta.Pachetelel se dau la cuptor 40-60 minute pana cand carnea s-a facut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu pui, lamaie si cartofi noi cu patrunjel si unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

nadina73 1

12.04.2010, 21:38

super foarte bun

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 21:41

Rocsi 1

12.04.2010, 22:11

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui intregi + garnitura de cartofi cu rozmarin la cuptor