Pain perdu

de Julie in Dulciuri, 17 Iun 2010 | 3282 vizualizari

 

O alta reteta cu paine prezentata de Laura Calder la " Sa gatim frantuzeste" ,
este " Pain perdu " adica : paine pierduta...
Este tot o reteta usoara si nu foarte sofisticata.... nu va luati dupa nume... :)
Este reteta renumitelor friganele ,dar cu un adaos de amestec de fructe si inghetata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru friganele:
  • 2 oua
  • 6 felii de paine
  • 300 ml lapte dulce
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • Pentru amestecul de fructe:
  • 20 g unt
  • 3 linguri zahar
  • fructe
  • Si in plus
  •  2-3 linguri inghetata
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pain perdu:

Batem bine ouale cu zaharul . Punem laptele intr-un bol si il aromatizam cu esenta de vanilie. Luam cate o felie de paine ,o trecem mai intai prin lapte si apoi prin ou. Le prajim in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Le scoatem pe servete de hartie.

Ca fructe putem folosi de care avem:mere,pere,zmeura ,capsuni,mure,afine.... Eu am folosit mar si capsuni. Curatam marul de coaja, il taiem in cuburi mici si il stropim cu cateva picaturi de zeama de lamaie.

Topim untul intr-o tigaie, punem zaharul si merele .Lasam sa se caramelizeze usor apoi adaugam si capsunile taiate sau intregi.
Mai lasam pe foc doar pana ce scade putin si zeama pe care si-o vor lasa capsunile.

Servim in stare calda astfel:

Montam pe o farfurie doua friganele, asezam amestec de fructe din abundenta si deasupra cateva cupe mici cu inghetata- care se va topi si va da si mai multa savoare desertului nostru!   :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pain perdu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

nadina73 1

17.06.2010, 18:17

ce combinatie perfecta 5 furcu

Julie 1

17.06.2010, 18:35

Da, Laura Calder este cea care prezinta "Sa gatim frantuzeste". Si da! are niste retete grozave!
Multumesc mult de furculite!

mena29 1

18.06.2010, 00:19

5 furculite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!