Paine

de Dya Daniela Andrei in Piine, 3 Apr 2014 | 3741 vizualizari

 

Aceasta este painica ratata :) Am crestat-o dupa ce o dadusem la cuptor si incepuse sa creasca. Din pacate asta i-a oprit cresterea, totusi a fost gustoasa. A ramas pufoasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba de grau
  • 25 gr drojdie
  • 2 oua mari
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingurita cu zahar
  • 2-3 lingurite cu ulei de masline
  • o lingurita cu sare

 

Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu zaharul pana se lichifiaza. O lasam la dospit 10-15 minte aproximativ.

Intre timp cernem faina si presaram sarea. Formam o adancitura in mijlocul careia adaugam drojdia si putin cate putin, apa calduta. Amestecam usor pana ce incorporam toata faina si framantam bine aluatul obtinut, folosindu-ne de cele 2-3 lingurite cu ulei de masline. cat sa omogenizam totul. Presaram putina faina peste aluat, acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si il pastram intr-un loc caldut, pana ce isi dubleaza volumul. Il modelam apoi dupa bunul plac si il asezam intr-un vas - incalzit in prealabil in cuptorul incins - , tapetat cu hartie de copt. 

Focul il pastram la nivel mediu pana ce painica se rumeneste frumos.

Se mananca cu pofta, calda sau rece, este pufoasa si gustoasa!

TIPS-URI

1

 Am uns painica cu galbenus de ou, insa datorita interventiei in timpul coacerii, aspectul nu este tocmai bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa