Paine cu aluat oparit

de merisor in Piine, 21 Feb 2013 | 4985 vizualizari

 

Imi place sa fac paine in multe moduri si de fiecare data sunt incantata de rezultat.
Eu folosesc faina macinata la tara si drojdie proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 500 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • 50 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu aluat oparit:

Facem intai maiaua din drojdia frecata cu zahar, laptele caldut si putina faina. Omogenizam, acoperim si lasam la crescut 10 minute, pana isi dubleaza volumul.


Punem faina intr-un vas, facem loc la mijloc si incepem sa turnam apa fiarta in care am dizolvat sarea si incepem sa amestecam repejor din cantitatea de faina, care se va opari, apoi lasam putin la racit. Restul de faina ramane pe marginea vasului si o vom incorpora la sfarsit.


Peste faina oparita, cat inca este calduta, nu lasam sa se raceasca de tot, adaugam maiaua si uleiul si incepem sa incorporam faina de pe margini. Framantam aluatul si lasam 10-15 minute la crescut, apoi punem aluatul in tavile unse si mai lasam inca 10 minute la crescut. Daca drojdia este proaspata si buna aluatul va creste foarte repede.


Coacem la 180 grade pentru 40 de minute.


 

TIPS-URI

1

Pentru a rezulta o paine buna, drojdia trebuie sa fie proaspata

2

Cantitatea de faina nu este stas, depinde de tipul acesteia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu aluat oparit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Lau 1

21.02.2013, 14:50

fain arata

Andreea Caroline 1

21.02.2013, 15:11

ce pufoasa este...

MIUTA 1

22.02.2013, 14:54

Super pufoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Paine alba de casa