Paine cu cartofi, masline si rosii uscate

de Irina in Piine, 23 Mar 2015 | 4093 vizualizari

 

Pentru ca ne place painea facuta in casa, o fac destul de des. Incerc, insa, sa folosesc alte ingrediente de fiecare data, pornind cam de la aceeasi reteta de baza, asta asa pentru variatiune. Painea cu cartofi ne place mult, parca e mai pufoasa, asa ca asta am hotarat sa framant ( aveam niste piure de cartofi facut cu o zi inainte, asa ca m-am gandit sa il valorific). Dar, cum am deschis frigiderul, mi-au sarit in ochi niste masline si rosii uscate. Hmm, imi zic, ar fi buna si o painica cu rosii si masline. :)) Pana la urma am facut doua, una doar cu cartofi si una si cu rosii uscate si masline. Ce credeti? Asa frumos au crescut, ca s-au lipit una de alta si a iesit o paine maaaare, rotunda si gustoasa. :))

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina alba
  • 3 linguri piure de cartofi
  • 250 ml lapte caldut
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita cu sare
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri lapte cald
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • rosii uscate
  • masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi, masline si rosii uscate:

Am pus faina in vasul robotului, iar in mijloc drojdia amestecata cu zahar si 2 linguri de lapte cald. Am lasat maiaua la dospit cam 15 minute.

Am mixat faina cu maiaua, apoi am adaugat pe rand piureul de cartofi, sarea, uleiul de masline si laptele. 

Daca aluatul ramane lipicios, mai adaugati cate putina faina, pe masura ce framantati.

Am lasat sa creasca aluatul mai bine de o ora, dupa care l-am rupt in doua, sa fac doua paini, asa cum imi propusesem: una numai cu cartofi si una in care sa adaug masline si rosii uscate. Am facut doua paini rasucite, pe care le-am pus in aceeasi tava, le-am uns cu galbenus de ou cu ajutorul unei pensule si le-am lasat iar la crescut.

Cum in bucatarie era cald si bine, aluatul meu s-a umflat asa frumos ca nu mai pareau doua paini ci una mare si rotunda. Nu-i bai, ca tare frumoasa mi-a iesit pana la urma. 

Am pus "painea" in cuptor pentru jumatate de ora. 

Normal ca am rupt din ea cum s-a racit nitel, asa bine mirosea. Sa va mai zic si ce gustoasa e? 

TIPS-URI

1

Daca aluatul ramane lipicios, mai adaugati cate putina faina, pe masura ce framantati;

2

Nu am adaugat cantitati exacte pentru rosiile uscate si masline; puneti dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi, masline si rosii uscate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi