Paine cu cartofi, masline si rosii uscate

de Irina in Piine, 23 Mar 2015 | 2126 vizualizari

 

Pentru ca ne place painea facuta in casa, o fac destul de des. Incerc, insa, sa folosesc alte ingrediente de fiecare data, pornind cam de la aceeasi reteta de baza, asta asa pentru variatiune. Painea cu cartofi ne place mult, parca e mai pufoasa, asa ca asta am hotarat sa framant ( aveam niste piure de cartofi facut cu o zi inainte, asa ca m-am gandit sa il valorific). Dar, cum am deschis frigiderul, mi-au sarit in ochi niste masline si rosii uscate. Hmm, imi zic, ar fi buna si o painica cu rosii si masline. :)) Pana la urma am facut doua, una doar cu cartofi si una si cu rosii uscate si masline. Ce credeti? Asa frumos au crescut, ca s-au lipit una de alta si a iesit o paine maaaare, rotunda si gustoasa. :))

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina alba
  • 3 linguri piure de cartofi
  • 250 ml lapte caldut
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita cu sare
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri lapte cald
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • rosii uscate
  • masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi, masline si rosii uscate:

Am pus faina in vasul robotului, iar in mijloc drojdia amestecata cu zahar si 2 linguri de lapte cald. Am lasat maiaua la dospit cam 15 minute.


Am mixat faina cu maiaua, apoi am adaugat pe rand piureul de cartofi, sarea, uleiul de masline si laptele.


Daca aluatul ramane lipicios, mai adaugati cate putina faina, pe masura ce framantati.


Am lasat sa creasca aluatul mai bine de o ora, dupa care l-am rupt in doua, sa fac doua paini, asa cum imi propusesem: una numai cu cartofi si una in care sa adaug masline si rosii uscate. Am facut doua paini rasucite, pe care le-am pus in aceeasi tava, le-am uns cu galbenus de ou cu ajutorul unei pensule si le-am lasat iar la crescut.


Cum in bucatarie era cald si bine, aluatul meu s-a umflat asa frumos ca nu mai pareau doua paini ci una mare si rotunda. Nu-i bai, ca tare frumoasa mi-a iesit pana la urma.


Am pus "painea" in cuptor pentru jumatate de ora.


Normal ca am rupt din ea cum s-a racit nitel, asa bine mirosea. Sa va mai zic si ce gustoasa e?

 

TIPS-URI

1

Daca aluatul ramane lipicios, mai adaugati cate putina faina, pe masura ce framantati;

2

Nu am adaugat cantitati exacte pentru rosiile uscate si masline; puneti dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi, masline si rosii uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Geanina87 1

26.03.2015, 13:56

buna tare

Teo 1

26.03.2015, 21:58

Deci,nu mancam paine goala...!

Corinuta 1

26.03.2015, 22:11

Frumoasa painica ta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi