Paine cu cascaval si ierburi aromate

de Sidy in Piine, 14 Mar 2012 | 2199 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat o paine de casa, mai ales cand se face usor si rapid.Nimic nu se compara cu mirosul de paine calda care iti invaluie casa .
Am facut-o si pe asta!
Mereu am spus ca nu am sa mananc decat paine cu seminte...dar nu multe.Curiozitatea m-a impins sa fac aceasta minunata painica moale si pufoasa si credeti-ma ca nu regret...

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata Dr Oetker
  • 300 ml apa calduta
  • 100 g bacon
  • 200 g cascaval
  • 1-2 galbenusuri( pentru uns)
  • 125 g unt
  • oregano
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • ierburi aromate
  • curry
  • ghimbir
  • piper alb
  • praf usturoi
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 lingurita seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cascaval si ierburi aromate:

Baconul il taiem subtire si il prajim intr-o lingurita de unt.Cand e gata il scoatem pe un servetel absorbant.


Cascavalul il taiem cubulete mici.


Punem in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: apa, sare, untul taiat marunt, faina, drojdia , zaharul si deasupra ierburile si condimentele aromate.


Programam masina pentru framantat si dospit( Dough) si o lasam sa-si faca programul.


La semnalul sonor adaugam baconul prajit, cascavalul si semintele si lasam masina sa-si faca programul.


Cand acesta s-a terminat scoatem aluatul pe un blat presarat cu faina si il facem sul.


Intr-o forma rotunda unsa cu unt presaram putina faina si asezam sulul de paine.


Cuptorul il incalzim la 160 de grade si introducem painea dupa ce am uns-o cu galbenusurile batute bine.


Sasam sa se coaca aproximativ o ora.


Scoatem forma din cuptor si lasam painea sa se raceasca in ea 10-15 minute, apoi o scoatem din forma si o putem felia.


Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Linga un pahar cu lapte cald sau  linga un ceai cu lamaie, merge excelent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cascaval si ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

14.03.2012, 16:55

Buna de tot!

Bya Ralu 1

14.03.2012, 16:56

am venit la masa

iri_iri 1

14.03.2012, 21:08

pot veni si eu...mai este loc???????????????

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Paine acordeon din aluat de bere si cascaval