Paine cu dovleac fara ou

de gaby_gabytza in Piine, 12 Noi 2018 | 3475 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • sare
  • zahar
  • unt
  • 1 dovleac 1-1,5 kg
  • cca 150 ml apa
  • optional 1 ou pt uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu dovleac fara ou:

Pregatim maiaua din drojdia, zaharul si apa calduta si lasam 15 min deoparte. Luam miezul la dovleac si il bagam la robot. Dupa ce s-a maruntit, pregatim o tigaie, punem la foc impreuna cu 1 lingura de unt si adaugam dovlecelul. Le lasam sa se caleasca pana s-a inmuiat dovlecelul.


Punem faina cernuta, iar deasupra presaram sare si 1 lingura de zahar sa fie un pic mai dulce. Le amestecam, iar in mijloc facem o gaura, punem 1 lingura de unt si dovleacul calit chiar daca e fierbinte, iar deasupra turnam drojdia dizolvata. Incepem sa framantam pana iese un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Impartim aluatul in doua. Luam una din cele 2 bucati si o impartim in trei si le rulam pe fiecare apoi le impletim. Pregatim o tava de paine o ungem cu ulei si punem painea in tava. Procedam la fel si cu restul de aluat. Ungem painile cu oul batut si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu dovleac fara ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

13.11.2018, 18:48

Ce culoare frumoasa ii da dovleacul! Este foarte buna painea de casa!

dantes 1

17.11.2018, 12:09

Super!

mirela0911 1

10.12.2018, 12:40

Ce culoare!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa cu susan