Paine cu ou, unt si lapte

de Andra_Constantinescu in Piine, 23 Feb 2017 | 7253 vizualizari

 

Reteta acestui aluat am "furat-o" de la Merisor si o folosesc des la sandvisuri si chiar si la pizza. M-am gandit sa fac si o paine de data aceasta si a iesit foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un plic de drojdie uscata (7 g)
  • un ou
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • o lingurita otet
  • 75 g unt
  • 250 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu ou, unt si lapte:

Se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se formeaza o adancitura in mijlocul fainii si se pun oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun intr-o craticioara si se incalzesc pana cand se topeste untul, apoi se toarna peste faina. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios (eu am mai adaugat 20-30 g de faina pentru a desprinde coca de pe maini sau puteti sa va ungeti mainile cu ulei). Se unge o tava detasabila cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune aluatul in forma de bila in tava si se taie deasupra in cruce. Se lasa sa creasca la loc cald, acoperit cu o folie si cu un prosop. Cand aluatul a crescut suficient, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Se introduce tava la cuptor pana cand painea se rumeneste frumos, apoi se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu ou, unt si lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Andra_Constantinescu 1

26.02.2017, 14:10

Miki, este o forma detasabila de tort, rotunda.

miki_a 1

26.02.2017, 16:56

Mulțumesc pentru răspuns!

Andra_Constantinescu 1

26.02.2017, 18:09

N-ai pentru ce!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de ovaz