Paine de casa usor picanta

de Bunica in Piine, 14 Mar 2012 | 2319 vizualizari

 

Painea de casa usor picanta raspandeste un miros placut in bucatarie. Nu cred ca este un secret ca imi plac preparatele usor picante. Dupa cum ati vazut... am rupt o chifla si....am mancat-o calda. O bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml. apa
  • 20g. drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei condimentat cu usturoi si ardei iute
  • 1 lingura ulei cu rozmarin
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingurita zahar 400-450 g. faina
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa usor picanta:

Intr-un castron am frecat drojdia cu zaharul si sarea pana a devenit lichida.


Apa calda se toarna usor si si se amesteca bine cu drojdia,uleiu condimentat si faina.


Faina se adauga cate putin pentru a nu se forma cocoloase.


Se framanta un aluat nu foarte tare.


Aluatul se lasa la dospit circa o ora.


Din aluatul obtinut se formeaza chifle sau dupa dorinta se poate pune in forme.


Se da la cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor deasupra.


Cand scot painea din coptor o pun intr-un prosop curat si o acopar, lasand-o sa se raceasca.

 

TIPS-URI

1

Painea de casa obisnuiesc sa o fac sub forma de chifle  

2

Se poate framanta si in masina de paine punand intai ingredientele lichide si apoi faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa usor picanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Bunica 1

14.03.2012, 21:07

Cum sa nu va dea bunica voua, dragele mele

mirela0911 1

14.03.2012, 21:53

mmmm... si usor picanta.... numa' buna

VERONICA2607 1

18.03.2012, 08:28

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Focaccia integrala cu masline si rozmarin