Painea de casa usor picanta raspandeste un miros placut in bucatarie. Nu cred ca este un secret ca imi plac preparatele usor picante. Dupa cum ati vazut... am rupt o chifla si....am mancat-o calda. O bunatate!
Intr-un castron am frecat drojdia cu zaharul si sarea pana a devenit lichida.
Apa calda se toarna usor si si se amesteca bine cu drojdia,uleiu condimentat si faina.
Faina se adauga cate putin pentru a nu se forma cocoloase.
Se framanta un aluat nu foarte tare.
Aluatul se lasa la dospit circa o ora.
Din aluatul obtinut se formeaza chifle sau dupa dorinta se poate pune in forme.
Se da la cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor deasupra.
Cand scot painea din coptor o pun intr-un prosop curat si o acopar, lasand-o sa se raceasca.
1
Painea de casa obisnuiesc sa o fac sub forma de chifle
2
Se poate framanta si in masina de paine punand intai ingredientele lichide si apoi faina.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro