Paine cu seminte de floarea soarelui

de RuxyRux in Piine, 1 Feb 2012 | 1876 vizualizari

 

Paine iar paine...de casa, evident...

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 70 gr unt
  • 450 ml lapte
  • 3 linguri pline de iaurt
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 linguri pline de seminte de floarea soarelui
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte de floarea soarelui:

Se incalzeste laptele si in el se topeste untul.


Se cerne faina in vasul de framantat si in mijloc se pune drodia zaharul, sarea pe margine. Se adauga laptele cu untul topit, iaurtul si se framanta pana nu se mai lipeste de maini.


Se face o bila de aluat pe care o vom cresta cu un cutit in semn de cruce si se va lasa la crescut o ora si jumatate ... la loc cald.


Se imparte in cinci bucati aluatul. Se face din fiecare bucata un sul apoi se aplatizeaza cu mana si se ruleaza. Se aseaza fiecare bucata in forma de paine tapetata cu pergament si se mai lasa la crescut 30 de minute. Se unge cu galbenus se pun semintele( dupa inspiratie, se coace pentru 30- 35 de minute la 180 grade...sau pana este rumena si frumoasa.


Se taie numai cand se raceste complet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

DIANA B 1

02.02.2012, 12:01

Ce chipesa-i ... sa tot infuleci

mena29 1

03.02.2012, 13:06

Bravo harnicuto!

RuxyRux 1

03.02.2012, 19:56

Multumeeesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala si seminte