Paine cu seminte si mac

de mihaelar63 in Piine, 12 Mai 2019 | 189 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
De cand am masina de paine, nu am mai cumparat painica. O prepar eu in diverse combinatii. De preferinta sa nu fie alba de tot, cu faina integrala sau de secara. De data aceasta am pus seminte. Diferenta a fost data de semintele de mac care mi-au placut foarte mult !!!

 

INGREDIENTE

  • 460 ml apa
  • 2 linguri ulei rapita
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 270 gr faina secara
  • 200 gr faina grau semi-alba[tip 650]
  • 140 gr faina grasu integrala
  • 3 lingurite rase drojdie uscata
  • 1 lingurita drojdie proaspata
  • 130 gr mix seminte -floarea soarelui , in ,mac
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte si mac:


  1. Se pregatesc si se cantaresc cantitatile de faina.

  2. Se masoara apa. Apa trebuie sa fie usor calduta [nu fierbinte ].

  3. Faina atrebuie sa fie la temperatura camerei.

  4. Astfel se va favoriza procesul de dospire.

  5. Drojdia proaspata se sfarma si se dilueaza cu 100 ml apa.

  6. Intr-un bol se pune 100 gr faiana. Se face in mijloc o adancitura in care se pune drojdia dizolvata impreuna cu zaharul si drojdia uscata.

  7. Amestecati si lasati ca sa dospeasca -aceasta se intampla foarte rapid cam in 10 minute.

  8. Se pune apa, uleiul si sarea in cuva masinii de paine.

  9. Urmeaza fainurile si maiaua dospita.

  10. Se transfera cuva in masina de paine -eu am Tefal.

  11. Setati programul adecvat, [In cazul meu nr.10 ] cantitatea de obtinut [1 kg] si gradul de coacere ala crustei [ mediu ].

  12. Dupa un timp de 25 minute de malaxare, masina emite un semnal sonor -acum se pune 2/3 din cantitatea de seminte.

  13. Restul de seminte il pun pe deasupara dupa ce painea a dospit -chiar inainte de coacere.

  14. Procesul de coacere dureaza 3 ore. Nu este indicat sa se deschida usa masinii fara motiv.

  15. Se poate lasa masina sa lucreze singura si se scoate painea cand ajungi acasa.


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Apa trebuie sa fie usor calduta [nu fierbinte ] .

2

Faina trebuie sa fie la temperatura camerei. Astfel se va favoriza procesul de dospire.

3

Zaharul la fel favorizeaza dospirea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rahela Velicu 1

12.05.2019, 22:19

Ksenya 1

13.05.2019, 07:46

Interesanta!

dantes 1

13.05.2019, 08:56

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa