Paine de casa

de merisor in Piine, 4 Aug 2012 | 5337 vizualizari

 

Din cand in cand mai fac si paine pentru ca primesc faina de la tara. Este o reteta traditionala si reuseste cu orice fel de faina.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 Kg faina
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura miere(pentru maia)
  • 200 ml lapte caldut(pentru maia)
  • 50 g drojdie
  • 3 linguri ulei
  • 750 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Facem maiaua in felul urmator:punem laptele pe foc, frecam drojdia cu mierea pana se dilueaza drojdia si adaugam laptele caldut, apoi o mana de faina, omogenizam, acoperim si lasam la crescut 10'.


Cernem faina si o punem in bolul in care lucram. Apa o punem la fiert cu sarea.


Facem loc la mijlocul fainei, turnam maiaua crescuta, adaugam 2 linguri de ulei(o lingura o pastram pentru la sfarsit), punem apa fiarta in bolul in care a fost maiaua si clatim pentru a nu ramane aluat pe peretii bolului si turnam peste faina cu ulei si maia. amestecam si framantam. Rasturnam pe planseta pudrata cu faina si framantam. Va iesi un aluat mai tare decat la cozonac. Cand terminam de framantat folosim ultima lingura de ulei(turnam in mana si incorporam in aluat). Punem aluatul inapoi in bol, acoperim si lasam la crescut 20-30', apoi ungem formele cu ulei impartim aluatul, punem in forme si mai lasam la crescut pana cand se ridica aluatul deasupra formei. Coacem la 180 grade cca 40'.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Sim0na 1

07.08.2012, 14:39

super arata!!!! dar cum te descurci cu caldurile astea?!

RuxyRux 1

07.08.2012, 19:48

Grozava!

Ligia Bxl 1

09.03.2015, 21:02

ce frumoasa ti-a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa