Paine de casa

de Merisor in Piine, 4 Aug 2012 | 9748 vizualizari

 

Din cand in cand mai fac si paine pentru ca primesc faina de la tara. Este o reteta traditionala si reuseste cu orice fel de faina.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 Kg faina
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura miere(pentru maia)
  • 200 ml lapte caldut(pentru maia)
  • 50 g drojdie
  • 3 linguri ulei
  • 750 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Facem maiaua in felul urmator:punem laptele pe foc, frecam drojdia cu mierea pana se dilueaza drojdia si adaugam laptele caldut, apoi o mana de faina, omogenizam, acoperim si lasam la crescut 10'.

Cernem faina si o punem in bolul in care lucram. Apa o punem la fiert cu sarea.

Facem loc la mijlocul fainei, turnam maiaua crescuta, adaugam 2 linguri de ulei(o lingura o pastram pentru la sfarsit), punem apa fiarta in bolul in care a fost maiaua si clatim pentru a nu ramane aluat pe peretii bolului si turnam peste faina cu ulei si maia. amestecam si framantam. Rasturnam pe planseta pudrata cu faina si framantam. Va iesi un aluat mai tare decat la cozonac. Cand terminam de framantat folosim ultima lingura de ulei(turnam in mana si incorporam in aluat). Punem aluatul inapoi in bol, acoperim si lasam la crescut 20-30', apoi ungem formele cu ulei impartim aluatul, punem in forme si mai lasam la crescut pana cand se ridica aluatul deasupra formei. Coacem la 180 grade cca 40'.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sim0na 1

07.08.2012, 14:39

super arata!!!! dar cum te descurci cu caldurile astea?!

RuxyRux 1

07.08.2012, 19:48

Grozava!

Ligia Bxl 1

09.03.2015, 21:02

ce frumoasa ti-a iesit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de floarea soarelui