Paine de casa

de Krystyan Trendy in Piine, 23 Oct 2013 | 1390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru maia :
  • 100ml apa
  • 25 g drojdie
  • 50g faina
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru aluat :
  • 1 kg de faina
  • 700 ml apa calda
  • sare
  • 50ml ulei
  • ulei pentru intins foile si uns tava
  • optional : 1 galbenus de ou crud
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Mod de preparare maia :


Asezam cubul de drojdie intr-un castron.Adaugam apa,faina,zaharul,sarea si amestecam bine pana cand maiaua devine ca o smantana groasa.Acoperim castronul cu un prosop si lasam 10-15 minute intr-un loc caldut ca sa creasca.


Intre timp punem faina intr-un lighean de bucatarie ,adaugam apa ,sare si framantam putin .Apoi adaugam maiaua si framantam iar,apoi ulei incalzit putin si framantam .Cand aluatul nu se mai lipeste de maini ,lasam intr-un loc caldut la crescut 20-30 minute.Ligheanul se acopera cu 2 prosoape .


Dupa ce aluatul a crescut se imparte in doua . Se aseaza in doua tavi unse in prealabil cu ulei si tapetate cu faina .Se cresteaza putin cu cutitul aluatul asezat in tavi. Asezam tavile in cuptor si le lasam 15 -20 minute ,apoi intoarcem tavile si le mai lasam 10-15 minute.


Optional : cand painea este aproape gata se unge pe deasupra cu galbenus de ou ca sa capete un aspect lucios si mai lasam tavile 5 minute in cuptor.


Cand painea este gata se aseaza tavile pe un tocator ,acoperim cu un servet umed si inca unul uscat si lasam 15 minute acoperit.Apoi scoatem painile din tavi pe tocator.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

RuxyRux 1

23.10.2013, 20:42

O painica grozava!

Rocsi 1

23.10.2013, 21:02

O bunatate de paine

merisor 1

23.10.2013, 21:35

Buna painica de casa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa (Multicooker)