Paine de casa cu faina integrala de secara

de katty in Piine, 3 Ian 2016 | 776 vizualizari

 

O paine proaspata de casa este intotdeauna bine venita.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina de grau tip 650
  • 100 gr faina integrala de secara
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 1/2 linguria sare
  • 1 1/2 lingurita zahar
  • 1 1/2 lingurita ulei
  • 220 ml apa
  • 150 ml iaurt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu faina integrala de secara:

Intr-un vas adanc cernem faina. Adaugam drojdia uscata si amestecam bine. Incalzim intr-un vas apa si iaurtul, cat sa putem tine mana fara sa ne ardem si adaugam zaharul.In mijlocul fainii facem o adancitura in care turnam apa si iaurtul si incepem sa amestecam. Adaugam si sarea, uleiul si framantam bine pana aluatul se desprinde de pe marginile vasului si de pe maini. In acest moment putem alege fie sa punem vasul la loc cald pana isi dubleaza volumul, fie sa il punem la frigider pana a doua zi,  daca nu ne grabim si vrem sa obtinem o paine mult mai aromata. Eu am ales varianta a doua pentru ca imi place mult mai mult cand creste la frigider. Daca alegeti varianta a doua,a doua zi scoateti vasul din frigider si lasati la temperatura camerei pentru cel putin 1 ora. Intindeti aluatul pe un blat presarat cu putina faina si framantati din nou aluatul pana scoateti tot aerul.Dati forma dorita painii(eu am facut 2 paini mai mici pe care le-am pus in tava de cozonac, pe hartie de copt) si lasati-le sa creaca pana isi dubleaza volumul intr-un loc cald. Cu un cutit crestati adanc painea deasupra, apoi  puneti painea la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos, iar cand bateti in partea de jos suna a gol.Scoateti painea si lasati-o sa se raceasca acoperita cu un prosop curat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu faina integrala de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Paine de casa cu faina integrala de secara-0
Paine de casa cu faina integrala de secara-1
Paine de casa cu faina integrala de secara-2

COMENTARII (14)

Gicuta69

Gicuta69 1

03.01.2016, 18:44

Buna painica!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

04.01.2016, 09:03

miki_a

miki_a 1

04.01.2016, 12:00

Ce poate fi mai bun decat o paine de casa care miroase atat de bine!?!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!