Paine de casa cu faina integrala de secara

de katty in Piine, 3 Ian 2016 | 969 vizualizari

 

O paine proaspata de casa este intotdeauna bine venita.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina de grau tip 650
  • 100 gr faina integrala de secara
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 1/2 linguria sare
  • 1 1/2 lingurita zahar
  • 1 1/2 lingurita ulei
  • 220 ml apa
  • 150 ml iaurt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu faina integrala de secara:

Intr-un vas adanc cernem faina. Adaugam drojdia uscata si amestecam bine. Incalzim intr-un vas apa si iaurtul, cat sa putem tine mana fara sa ne ardem si adaugam zaharul.In mijlocul fainii facem o adancitura in care turnam apa si iaurtul si incepem sa amestecam. Adaugam si sarea, uleiul si framantam bine pana aluatul se desprinde de pe marginile vasului si de pe maini. In acest moment putem alege fie sa punem vasul la loc cald pana isi dubleaza volumul, fie sa il punem la frigider pana a doua zi, daca nu ne grabim si vrem sa obtinem o paine mult mai aromata. Eu am ales varianta a doua pentru ca imi place mult mai mult cand creste la frigider. Daca alegeti varianta a doua,a doua zi scoateti vasul din frigider si lasati la temperatura camerei pentru cel putin 1 ora. Intindeti aluatul pe un blat presarat cu putina faina si framantati din nou aluatul pana scoateti tot aerul.Dati forma dorita painii(eu am facut 2 paini mai mici pe care le-am pus in tava de cozonac, pe hartie de copt) si lasati-le sa creaca pana isi dubleaza volumul intr-un loc cald. Cu un cutit crestati adanc painea deasupra, apoi puneti painea la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos, iar cand bateti in partea de jos suna a gol.Scoateti painea si lasati-o sa se raceasca acoperita cu un prosop curat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu faina integrala de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

Gicuta69 1

03.01.2016, 18:44

Buna painica!

MotanLaOale 1

04.01.2016, 09:03

miki_a 1

04.01.2016, 12:00

Ce poate fi mai bun decat o paine de casa care miroase atat de bine!?!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Turte umplute