Paine floare

de violeta30 in Piine, 26 Ian 2015 | 1436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina
  • un cub de drojdie (cam 25 grame)
  • un cub de unt in jur de 25 de grame
  • 2 linguri de ulei
  • 300 ml apa calda
  • o lingurita rasa de sare
  • putin zahar pentru a lichefia drojdia
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine floare:

Se pune faina in castron (mai maricel), untul, uleiul si sarea. Amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi facem o gropita in faina si varsam amestecul cu drojdia. Amestecam cu o furculita si mai adaugam si din apa pana terminam apa. Incepem sa framantam cu mana pana devine o coca elastica, trebuie avut grija sa nu fie vartoasa. Coca se va unge cu faina si se va pune la dospit, punem o punga pe castron pentru a creste mai bine. Se va lasa in jur de o ora. Cand a crescut se mai framanta putin pentru ca va fi moale si se mai adauga putina faina. Facem bilute din aluat si le punem intr-o tava unsa cu ulei, pe fiecare biluta vom pune faina ca si cum am da cu sare pentru a avea un aspect de paine pe vatra. Dupa ce am terminat de pus bilutele punem o folie sau o punga peste tava si mai lasam pana creste putin (in jur de 30 minute).


Cuptorul trebuie preincalzit. Inainte de a introduce tava in cuptor dam focul aproape de maxim. Vom lasa painea in cuptor cu focul mare in jur de 20 minute, apoi reducem la minim. Nu se va deschide cuptorul sub nici o forma in primele 30 minute. Se lasa in jur de 50 minute, in functie de cuptor. Cand e gata se inveleste intr-un prosop si se lasa la racit.


O paine gustoasa, satioasa, dar si naturala !

 

TIPS-URI

1

se pot adauga seminte diverse in coca, in functie de preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine floare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

dantes 1

27.01.2015, 12:17

Buna!

mirela0911 1

27.01.2015, 15:19

Bune painicile!

elucubratiiculinare 1

28.01.2015, 09:37

imi place varianta ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa ca la Botosani