Paine impletita cu mac si susan

de RuxyRux in Piine, 7 Mar 2011 | 3365 vizualizari

 

O painica de casa...incredibil de buna!

 

INGREDIENTE

  • * 1 kg faina
  • * 600 ml apa calduta
  • * 4 linguri pline de ulei de masline
  • * 2 lingurite si jumatate de sare
  • * 1 lingura zahar
  • * 2 pliculete drojdie uscata
  • * mac
  • * susan
  • * galbenus de ou pentru uns  
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita cu mac si susan:

Se cerne faina in vasul de framantat. Punem pe margini sarea de jur imprejur. Facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia uscata iar deasupra ei zaharul. Incalzim apa intr-un ibric cat sa fie calda bine, sa ne placa la mana, dar atentie... nu fierbinte!!! Incepem sa turnam cate putina apa deasupra unde este drojdia apoi framantam bine, cand am incorporat faina adaugam si uleiul. Nu trebuie sa framantam foarte mult, maxim zece minute.


Acoperim painea cu un servet si o lasam la cald( langa ochiul aprins al aragazului). Dupa o ora cand si-a dublat volumul, rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata bine si mai framantam doua trei minute.


Impartim aluatul in doua bucati. Fiecare bucata o facem sul apoi o impartim in trei parti egale. Facem trei suluri de aluat si le impletim in trei.( ca pe codite). Tapetam tavile de copt cu hartie pergament si punem painica pentru inca 40 de minute la crescut. Incingem cuptorul la 200 grade.

Ungem intre timp painica cu grija sa nu apasam cu galbenus de ou, presaram pe o paine macul si pe cealalta susanul. Dam la cuptor pentru 30 de minute.


O scoatem si o lasam sa se racoreasca si sub nici o forma nu o taiem fierbinte. Putem insa daca nu rezistam sa rupem din ea...pofta mare! Pastrati painica invelita intr-un prosop. E la fel de buna si a treia zi...


Cine o face de post, o unge deasupra cu apa si putin ulei si presara apoi semintele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita cu mac si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

puideom150 1

08.03.2011, 21:24

Ruxy, Sarut mana... Vad ca tu faci paine adevarata nu jucarii ca mine. Bravo tie, felicitari! M-ai intrebat despre aluatul de pizza si iti raspund aici ca sa fiu convins ca ajunge raspunsul la tine. Este aluat bulgaresc, cred ca de la BELLA . Se gaseste la Kaufland. Nu stiu daca se mai vinde si in alte supermarketuri, dar este posibil. Ar trebui sa intrebi. Pachetul arata la fel ca cele cu foi de placinta sau foietaj... Daca nu esti atent treci cu privirea peste el fara sa-l bagi in seama... Desfacut, ai vazut cum arata. Este identic cu foietajul, dar daca il lasi la caldura se comporta aproape la fel ca un aluat de paine.
Iti multumesc pentru comentariile frumoase si pentru urarile de bine.

RuxyRux 1

08.03.2011, 21:42

Eiii...multumesc de vizita deosebita...mai am pana sa ajung maestra inca sunt invatacel...bine sa zicem unul care isi da toata silinta ...stiu aluatul de la Bella pe cel de placinta sau foietaj, dar de pizza...chiar nu am vazut si promit sa fiu mai atenta.... comentariile au fost sincere iar urarile...din toata inima...multumesc pentru raspunsul rapid si la obiect

adry88 1

20.05.2011, 17:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine facuta in casa