Paine in vas roman

de Sylvia in Piine, 23 Iul 2010 | 5055 vizualizari

 

Pentru am vazut astfel de paine si mi-a placut foarte mult cum arata am incercat si eu o reteta care imi place mie. Trebuie sa le multumesc Nadinei si Mihaelei care mi-au facut pofta ca a ieist o bunatate de paine.

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de : 

  • 300 grame faina alba,
  • 100 grame faina neagra,
  • 100 grame fulgi de secara,
  • 25 grame drojdie proaspata,
  • 250 ml apa calduta,
  • 2 linguri ulei de masline,
  •  o lingurita miere si o lingurita de sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine in vas roman:

  Aluatul l-am facut cu masina de facut paine, apoi am modelat o franzela si am asezat-o in  vasul roman tapetat cu faina.

  Am mai lasa-o la dospit 20 de minute apoi am copt-o la 220 grade 25 minute cu capacul pe vas si inca 15 minute  la 210 fara capac  sa se rumeneasca. A iesit foarte buna si cu o coaja crocanta ca si painea pe vatra, merita incercata macar o data.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ela 1

24.07.2010, 19:33

nadina73 1

24.07.2010, 19:37

super ,zici ca-i desenata5 furcu

Adinacarla 1

26.07.2010, 00:06

buna idee...am si eu vas roman...trebuie sa incerc si eu...dar mai trebuie sa-mi cumpar masina de paine...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu ceapa rosie