Paine in vas roman

de Sylvia in Piine, 23 Iul 2010 | 3086 vizualizari

 

Pentru am vazut astfel de paine si mi-a placut foarte mult cum arata am incercat si eu o reteta care imi place mie. Trebuie sa le multumesc Nadinei si Mihaelei care mi-au facut pofta ca a ieist o bunatate de paine.

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de : 

  • 300 grame faina alba,
  • 100 grame faina neagra,
  • 100 grame fulgi de secara,
  • 25 grame drojdie proaspata,
  • 250 ml apa calduta,
  • 2 linguri ulei de masline,
  •  o lingurita miere si o lingurita de sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine in vas roman:

Aluatul l-am facut cu masina de facut paine, apoi am modelat o franzela si am asezat-o in vasul roman tapetat cu faina.


Am mai lasa-o la dospit 20 de minute apoi am copt-o la 220 grade 25 minute cu capacul pe vas si inca 15 minute la 210 fara capac sa se rumeneasca. A iesit foarte buna si cu o coaja crocanta ca si painea pe vatra, merita incercata macar o data.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ela 1

24.07.2010, 19:33

nadina73 1

24.07.2010, 19:37

super ,zici ca-i desenata5 furcu

Adinacarla 1

26.07.2010, 00:06

buna idee...am si eu vas roman...trebuie sa incerc si eu...dar mai trebuie sa-mi cumpar masina de paine...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine facuta in casa