Paine integrala

de Nadyne in Piine, 27 Oct 2016 | 443 vizualizari

 

     Painea integrala cu seminte de tot felul este sanatoasa si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina integrala de grau
  • 100 g faina integrala de secara
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 cana cu apa calduta
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita otet
  • 10 g sare
  • 1 lingura zahar brun
  • seminte de in
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala:

Aluatul se poate framanta si in masina de paine, setam programul de framantat si dospit, caz in care punem in cuva intai ingredientele lichide, ultimele fiind faina si drojdia.


Daca se framanta manual, se procedeaza astfel:faina se amesteca cu drojdia si se lasa la odihnit 15 minute. Apoi adaugam celelalte ingrediente, cu exceptia sarii, pe care o adaugam cand aluatul prinde consistenta.


Se framanta bine si se lasa la dospit 45 minute, acoperit, la cald.


Apoi, se ia aluatul, i se da forma(putem face si paine impletita) si-l asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam la dospit inca 20 minute.

Incalzim cuptorul la 180-200 grade, punem inauntru o cratita cu apa suficient de plina cat sa nu se evapore cat se coace painea.


Pensulam usor painea cu apa, introducem in cuptor pentru 40-50 minute(pana trece testul scobitorii).


Cand e gata, asezam painea fierbinte pe un blat/tocator si o acoperim cu un servet curat, umed. Lasam 15-20 minute, apoi acoperim cu un stergar uscat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Camelya 1

27.10.2016, 22:47

Si mie imi place!

deyutzky 1

27.10.2016, 23:22

Foarte buna painica!

Nadyne 1

28.10.2016, 06:33

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

RETETA RECOMANDATA
Paine integrala