Paine integrala cu fulgi de ovaz si seminte de in

de Pasiune pentru bucatarie in Piine, 11 Noi 2011 | 4494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  250 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 200 g faina neagra
  • 180 g faina alba
  • 7 g praf de copt
  • 70 g fulgi de ovaz
  • 20 g seminte in
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala cu fulgi de ovaz si seminte de in:

Intr-un castron incapator se pune faina alba si faina neagra,sarea,zaharul si drojdia;se amesteca bine. In castron se adauga treptat apa si uleiul, apoi adauga fulgii si semintele si framantam pana obtinem un aluat elastic..Lasam la dospit,intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe o planseta infainata si se framanta putin. Aluatului i se da forma rotunda si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt;se lasa la dospit aproximativ 1 ora. Desupra se cresteaza putin, se presara faina si fulgi de ovaz.


Se coace 45-50 minute in cuptorul preincalzit, la temperatura medie.


Pentru masina de paine:


In cuva masinii se pune apa,uleiul si sare; deasupra se pune faina, pe margini se distribuie zaharul,iar in mijloc se face o gaura in faina si se pune drojdia(aceasta nu trebuie sa intre in contact cu sarea deoarece influenteaza procesul de crestere).


Se seteaza pe programul de framantare si dospire(1h si 30 min). Dupa ce aluatul este framantat se adauga fulgii si semintele. Dupa terminarea programului se rastoarna aluatul pe masa infainata si se procedeaza la fel ca mai sus.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala cu fulgi de ovaz si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Pasiune pentru bucatarie 1

29.02.2012, 20:23

7 g drojdie. Imi cer scuze ca am gresit, dar daca mai des fac prajituri in care folosesc praf de copt, a intrat in reflex.

Nu pot edita la reteta asa ca trebuie DROJDIE-7g

Simohy 1

29.02.2012, 20:48

Multumesc .Chiar acum o am in cuptor . imi place foarte mult cum arata Succes in tot ce faci

Pasiune pentru bucatarie 1

01.03.2012, 07:42

Simohy sper ca a fost buna! Te pup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti australieni ANZAC