Paine neagra cu ceapa, cimbru si patrunjel

de kamy in Piine, 23 Mar 2011 | 2726 vizualizari

 

Am vazut sau am auzit de paine cu ceapa dar habar nu am de unde/unde si ptr ca imi place mult ceapa si cimbrul am facut painica asta care a iesit f buna si pe care am mancat-o mai mult goala.Batranica mea,Pusi(o birmaneza de 13 ani),a fost numai langa mine cat timp a durat pregatirea painii...am crezut ca vrea,dar nu a fost asa,m-am gandit ca mi se face rau,dar m-a ferit D-zeu.....Oare ce o fi avut?

 

INGREDIENTE

  • 500 gr.faina neagra de grau
  • 300 ml.apa
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 plic drojdie uscata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu ceapa, cimbru si patrunjel:

Intr-un castron am pus toate ingredientele uscate(ceapa taiata marunt) si le-am amestecat bine cu apa calduta.Am acoperit castronul cu un prosop si am lasat aluatul sa stea o ora,pana si-a dublat volumul.


Cu mainile infainate am apasat aluatul sa iasa aerul,l-am scos pe blatul infainat,i-am dat forma, l-am pus in tava tapetata(margarina cu faina),am presarat putina faina deasupra si l-am mai lasat o ora sa creasca(cred ca ajunge si o juma.de ora dar la mine a trecut prea repede timpul)


Am bagat tava in cuptorul incalzit la maxim,am dat 4-5 fasuri de apa in cuptor sa se formeze aburi,am lasat 10 min la temperatura mai mare,dupa care am facut focul mic si am mai lasat 25 min.dar timpul difera in functie de cuptor.


Daca trece testul scobitorii e ok.


Eu bat in ea si daca suna a gol,e coapta.


Pofta buna!!!!


 

TIPS-URI

1

e o paine deosebit de gustoasa dar normal ca depinde de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu ceapa, cimbru si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

kamy 1

27.03.2011, 18:43

mena....ms

adry88 1

26.05.2011, 11:50

kamy 1

26.05.2011, 15:23

eduard...ms

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

O pizza de te lingi pe degete
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare