Painici cu dovleac - Pumpkin bread

de Catalina L in Piine, 18 Noi 2016 | 2952 vizualizari

 

Am vazut si inregistrat aceasta reteta  anul trecut.
Iata c-a venit si timpul ei :) 
Sunt foarte multumita de rezultat. Pâinicile sunt parfumate, crocante la exterior si pufoase in interior.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/painici-cu-dovleac-pumpkin-bread.html



 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina completa cu seminte de floarea soarelui (faina normala in reteta de origine)
  • 250 gr piure de dovleac copt
  • 1 pachetel de drojdie uscata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • ata/sfoara de bucatarie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu dovleac - Pumpkin bread:

Dovleacul se taie felii subtiri, se coace la cuptor 30 de minute, se paseaza si se lasa la racorit.

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de apa calduta, zaharul si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul (sau in bolul robotului) unde formam aluatul punem faina, sarea si piureul de dovleac.

Amestecam totul bine.

Turnam maiaua si apa calduta pana se incorporeaza tot. La sfarsit adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute. Lasam la dospit 2-3 ore.

Aluatul dospit se framanta un pic si se imparte in 6-8 bucati. Le modelam in bile.

Ata de bucatarie trebuie umezita cu un pic de ulei. Legam painicile de 4 ori pentru a obtine aspectul unui dovleac. Puteti face si modelul fara ata- se taie bila de aluat la extremitati in 8.

 

Painitele se pun pe o placa acoperita de hartie de copt.

Lasati sa creasca 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Coaceti 25-30 de minute. 

Puneti-le pe un grill si cand s-au racit un pic indepartati ata.

Le puteti acompania cu zacusca, pasta de ton  sau de ficat etc. sau servi cu dulceata.

O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu dovleac - Pumpkin bread" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu ceapa