Painici cu dovleac - Pumpkin bread

de Catalina L in Piine, 18 Noi 2016 | 799 vizualizari

 

Am vazut si inregistrat aceasta reteta  anul trecut.
Iata c-a venit si timpul ei :) 
Sunt foarte multumita de rezultat. Pâinicile sunt parfumate, crocante la exterior si pufoase in interior.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/painici-cu-dovleac-pumpkin-bread.html



 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina completa cu seminte de floarea soarelui (faina normala in reteta de origine)
  • 250 gr piure de dovleac copt
  • 1 pachetel de drojdie uscata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • ata/sfoara de bucatarie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu dovleac - Pumpkin bread:

Dovleacul se taie felii subtiri, se coace la cuptor 30 de minute, se paseaza si se lasa la racorit.

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de apa calduta, zaharul si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul (sau in bolul robotului) unde formam aluatul punem faina, sarea si piureul de dovleac.

Amestecam totul bine.

Turnam maiaua si apa calduta pana se incorporeaza tot. La sfarsit adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute. Lasam la dospit 2-3 ore.

Aluatul dospit se framanta un pic si se imparte in 6-8 bucati. Le modelam in bile.

Ata de bucatarie trebuie umezita cu un pic de ulei. Legam painicile de 4 ori pentru a obtine aspectul unui dovleac. Puteti face si modelul fara ata- se taie bila de aluat la extremitati in 8.

 

Painitele se pun pe o placa acoperita de hartie de copt.

Lasati sa creasca 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Coaceti 25-30 de minute. 

Puneti-le pe un grill si cand s-au racit un pic indepartati ata.

Le puteti acompania cu zacusca, pasta de ton  sau de ficat etc. sau servi cu dulceata.

O bunatate!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu dovleac - Pumpkin bread" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

iri_iri 1

19.11.2016, 21:02

Rahela Velicu 1

20.11.2016, 20:16

Ksenya 1

21.11.2016, 09:57

ce faine sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Turtite cu dovlecei si cascaval