Painici cu dovleac - Pumpkin bread

de Catalina L in Piine, 18 Noi 2016 | 437 vizualizari

 

Am vazut si inregistrat aceasta reteta  anul trecut.
Iata c-a venit si timpul ei :) 
Sunt foarte multumita de rezultat. Pâinicile sunt parfumate, crocante la exterior si pufoase in interior.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/painici-cu-dovleac-pumpkin-bread.html



 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina completa cu seminte de floarea soarelui (faina normala in reteta de origine)
  • 250 gr piure de dovleac copt
  • 1 pachetel de drojdie uscata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • ata/sfoara de bucatarie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu dovleac - Pumpkin bread:

Dovleacul se taie felii subtiri, se coace la cuptor 30 de minute, se paseaza si se lasa la racorit.


Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de apa calduta, zaharul si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.


In castronul (sau in bolul robotului) unde formam aluatul punem faina, sarea si piureul de dovleac.


Amestecam totul bine.


Turnam maiaua si apa calduta pana se incorporeaza tot. La sfarsit adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute. Lasam la dospit 2-3 ore.


Aluatul dospit se framanta un pic si se imparte in 6-8 bucati. Le modelam in bile.


Ata de bucatarie trebuie umezita cu un pic de ulei. Legam painicile de 4 ori pentru a obtine aspectul unui dovleac. Puteti face si modelul fara ata- se taie bila de aluat la extremitati in 8.



Painitele se pun pe o placa acoperita de hartie de copt.


Lasati sa creasca 30 de minute.


Incalziti cuptorul la 180°C.


Coaceti 25-30 de minute.


Puneti-le pe un grill si cand s-au racit un pic indepartati ata.


Le puteti acompania cu zacusca, pasta de ton sau de ficat etc. sau servi cu dulceata.


O bunatate!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu dovleac - Pumpkin bread" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

iri_iri 1

19.11.2016, 21:02

noiinbucatarie 1

20.11.2016, 20:16

Ksenya 1

21.11.2016, 09:57

ce faine sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Pâine fără frământare