Painici pentru micul dejun

de Brindusa in Piine, 17 Oct 2011 | 1817 vizualizari

 

O reteta pe care am facut-o in colaborare cu baiatul meu.

 

INGREDIENTE

  •  500 g faina pentru paine (adica nu din cea pentru prajituri, patiserie sau cozonac)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 300 - 350 ml apa calduta
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingurita maghiran
  • 1 lingurita oregano
  • 1/4 lingurita piper cu lamaie,  macinat
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici pentru micul dejun:

Amesteca bine drojdia cu 300 ml apa


Intr-un castron pune faina, uleiul si sare. Adauga apa cu drojdie. Amesteca putin. Adauga ierburile si piperul. Amesteca cu lingura


Daca coca e greu de amestecat, inseamna ca trebuie sa pui mai multa apa. Adauga inca 50 ml apa. Amesteca 5 minute.


Unge un castron curat cu ulei


Cu ajutorul unei spatule pune coca in castronul curat.


Acopera castronul cu un prosop si lasa-l intr-un loc caldut 1 ora. Dupa acest timp presara faina pe masa si cu ajutorul unei spatule transfera coca pe masa. Presara bine coca cu faina


Cu ajutorul unui cutit ascutit, trecut prin faina, taie coca in 9- 12 bucati pe care le faci mingiute.Pune mingiutele intr-o tavita


Poti presara coca cu diferite seminte. Eu am folosit seminte de nigella


Lasa coca la crescut cam 1 ora. In timpul acesta incalzeste cuptorul la maxim.


Coace 40 minute, la 200 C. In ultimele 10 minute poti da cuptorulmai tare daca painea n-a facut o crusta aurie, frumoasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

LUK 1

18.10.2011, 15:44

felicitari si tie si baiatului

MIUTA 1

19.10.2011, 12:31

Cu asa ajutor cred si eu ca sunt foarte bune

Lau 1

20.10.2011, 21:15

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine simpla de casa