Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Absolut divine!!! :D
* Mixam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare.Adaugam apoi si uleiul.
* Turnam cate putin lapte,apoi adaugam putina faina(amestecata cu praful de copt) si alternam astfel ,mixand continuu.
* Adaugam si zaharul vanilat.
* Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,pana se intaresc bine si le incorporam usor in amestecul de galbenusuri.(amestecam incet cu o lingura de jos in sus).Omogenizam bine.O sa obtinem un aluat asemanator celui de pandispan, putin mai fluid.
* Incingem bine o tigaie de teflon si o ungem cu un cubulet de unt dupa care stregem cu un servetel tot untul din tigaie. Acest lucru il facem pentru a obtine o culoare uniforma,aurie.In centrul tigaii incinse adugam cu un polonic aluatul . Dupa ce l-am turnat in tigaie nu ii atingem suprafata. El se va intinde singur atat cat va fi nevoie. In momentul in care apar primele bulbucute sunt gata de intors.
* Sa nu le lasati prea mult pt ca se ard f repede.Se prajesc la foc mic.
* Se pot servi cu orice fel de siropuri,inghetata,dulceata,finetti,frisca...in functie de pofta fiecaruia.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult