Pandispan cu mere

de Alinutza80 in Prajituri, 27 Ian 2013 | 16363 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru umplutura:

  • 2 kg mere
  • 8 linguri zahar(dupa gust)
  • scortisoara(dupa gust)

Pentru blatul de pandispan:

  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare

zahar pudra pentru ornat sau frisca

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu mere:

Se pune cuptorul la incalzit la 180 de grade.


Merele se curata de coaja, se dau prin razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa la racit, apoi se adauga scortisoara(dupa gust).


Intre timp pregatim blatul de pandispan asa:albusurile se separa de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate in continuare pana se topeste zaharul si devine ca o bezea.


Galbenusurile se freaca cu uleiul si coaja de lamaie, apoi se adauga peste albusuri si se amesteca bine.


Apoi se adauga faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt mestecand cu o lingura de lemn incet pana se incorporeaza toata faina.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitia de pandispan si se baga la cuptor cam 15 minute pana prinde o crusta pe deasupra.


Peste blatul din tava se toarna merele calite si restul de compozitie ramasa, apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute(se face testul cu scobitoarea).


Se orneaza cu zahar pudra sau frisca(dupa preferinta).


Pofta buna!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Alinutza80 1

28.01.2013, 17:15

Va multumesc mult!

Sim0na 1

28.01.2013, 21:31

tare buna este!!!

Alinutza80 1

29.01.2013, 13:20

mersi Simona!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu compot de mere