Pappardelle porcini

de AndreeaJ in Paste, 31 Mai 2011 | 5196 vizualizari

 

In general nu ma dau in vant dupa paste pentru ca mi se par satioase si uneori fade. Dar de ce sa nu recunosc, in marea majoritate a cazurilor pastele ne scot din incurcatura. Pe langa faptul ca se fac foarte repede, sunt de efect si pot fi preparate in nenumarate feluri. Nici azi nu as fi optat pentru ele daca intr-un supermarket nu as fi gasit ciuperci porcini! Adica ciuperci brune. Le-am vazut de atatea ori in atatea retete, insa niciodata nu le-am gasit la noi in tara in stare proaspata. Si astazi le-am gasit! Asa ca am luat 2 cutii ca sa stiu ca am! :) Si ca prim fel de mancare am ales sa fac pappardelle cu ciuperci si sunculita. Au iesit intr-adevar bune! Nu am folosit toata cutia de paste, am folosit numai jumatate, adica vreo 3 manunchiuri de paste din toata cutia, restul le-am folosit intr-o alta reteta .

 

INGREDIENTE

  • 150 g pappardelle
  • 200 g ciuperci brune-porcini
  • 70 g sunculita 
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 2 linguri parmezan ras
  • cateva seminte de pin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pappardelle porcini:

Pastele le-am fiert conform instructiunilor de pe ambalaj, cam 7 minute in apa cu sare. Le-am scos din apa si le-am trecut printr-un jet de apa.


Am spalat si curatat ciupercile brune dupa care le-am taiat feliute. Sunculita am gasit-o deja taiata cubulete (Mega Image). Intr-o tigaie am pus cele 2 linguri de ulei de masline, am calit usor de tot ceapa rosie, dupa care am adaugat si sunculita. Dupa 1 minut au urmat si ciupercile taiate feliute, am mai lasat cateva minute pe foc sa se caleasca toate, dupa care am stins cu smantana lichida. Am potrivit de sare si piper, dupa care am adaugat pastele, la sfarsit de tot am adaugat patrunjelul tocat. Am mai lasat 1 minut sa se imbine aromele dupa care am transferat pastele pe o farfurie. Am presarat deasupra parmezanul ras si semintele de pin, mi s-au parut ca dau un iz mai exotic :).


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pappardelle porcini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

02.06.2011, 23:35

f bine arata

elena1988 1

06.06.2011, 16:50

AndreeaJ 1

07.06.2011, 17:45

Astazi le-am mai facut o data si au fost la fel de bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!