Para fiarta in vin cu sos de ciocolata

de epurasha2bb in Dulciuri, 17 Apr 2010 | 4031 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  2 cani vin rosu sau rose,
  • 2 inguri de miere,
  •  1 baton vanilie,
  •  nucsoara,
  •  cuisoare
  •  ciocolata alba cateva tablete,
  •  1 lingurita dulceata de capsuni.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Para fiarta in vin cu sos de ciocolata:

Para se spala bine si se taie la baza putin ca sa poata sta vertical in farfurie.

Para se fierbe intr-un amestec de vin rosu cu miere ,vanilie, nucsoara si cuisoare,intreaga cu coaja cu tot, cam 20 de minute.Apoi se scoate pe o farfurie si se scurge bine de zeama.

Pe alta farfurie, cea pe care servim, turnam cu grija o bulina mare de ciocolata alba topita si in mijlocul ei dulceata de capsuni.Trasam mici cercuri si apoi zgariem putin marginea cercului formand un model.Se aseaza para in mijlocul acestei buline si se serveste calduta.Se poate despica delicat pe o parte pentru efect artistic.

 

TIPS-URI

1

daca vreti sa obtineti o culoare rosie intens la para atunci va trebui s-o decojiti inainte de a fierbe in vinul rosu si sa o lasati pana ce se ingroase ca un sos vinul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Para fiarta in vin cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Dana Cristea - pusikmea 1

17.04.2010, 20:15

tare de tot

nadina73 1

17.04.2010, 20:16

felicitari roberta ,arata grozav

epurasha2bb 1

18.04.2010, 00:26

multumesc ! este un desert ''boieresc'' de pe vremuri, ca element nou este doar sosul de ciocolata si prezentarea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!