Parfe de vanilie cu sos de capsuni

de lilik in Dulciuri, 27 Apr 2011 | 3989 vizualizari

 

un DELICIU...

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri(sunt de ajuns si 4)
  • 200 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 vanilina
  • 400 ml smantana pt frisca
  • Pt sosul de capsuni:
  • 150-200 gr capsuni
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfe de vanilie cu sos de capsuni:

Batem galbenusurile cu zaharul spuma apoi adaugam laptele fierbinte cu vanilia si punem pe foc mic amestecand in continu cu o lingura de lemn pana se formeaza pe lingura o perdea.


Dam deoparte si batem cu mixerul pana se raceste(10-15 minute circa) apoi dam la frigider.


Intre timp batem smantana si o adaiugam peste crema din frigider,amestecam si punem in forme.


Se pot face portii individuale sau se poate pune intr-o tava de chec.


Punem in congelator minim 3 ore.


Inainte de a servii parfe-ul pregatim sosul de capsuni:


punem capsunile spalate si uscate cu zaharul si zeama de lamaie in blender si facem un piure pe care il trecem prin sita pt a indeparta semintele.


Servim parfe-ul cu sosul de capsuni deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe de vanilie cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Corinuta 1

28.04.2011, 11:57

minunat!

mamaieelena 1

28.04.2011, 13:20

bun

lilik 1

29.04.2011, 02:27

Corina,mamaieelena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Parfe de ciocolata si Nesquik