Pariziene cu dovleac

de Aletta in Prajituri, 29 Noi 2015 | 685 vizualizari

 

Aceasta minunata reteta am vazut-o la Andreea, cateva zile mi-a tot luat ochii pe peretele site-ului si nu mi-a luat mult sa o fac si eu.
Multumesc, a fost foarte buna!!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600 g faina 000
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri de unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • un praf de sare.

Umplutura:

  • 500 g dovleac razuit
  • 10 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei

Extra:

  • zahar pudra
  • un galbenus
  • 2-3 linguri de lapte rece
Portii: 13
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu dovleac:

Mai intai am facut aluatul :


Faina se pune intr-un bol adanc, se pune oul, sarea, untul, uleiul. Separat laptele se incalzeste si se pune zaharul si drojdia si se lasa aprox. 15 minute sa fermeteze.


Dupa cele 15 minute se pune in bol peste faina si se face un aluat, care o sa iasa elastic si pufos intocmai cum spunea Andreea. :*


Se lasa la odihnit, eu am lasat cam 40 de minute.


Intre timp am pus dovleacul razuit, zaharul, uleiul intr-o cratita cu fund dublu si am lasat sa fiarba incet pana a scazut zeama.


Se lasa la racit.


Aluatul se imparte in bile, mie mi-au iesit 13 bile, se ia fiecare bila pe rand si se intinde cu sucitorul in forma ovala si se taie fasii pe o parte.


Se pune cu lingura umplutura de dovleac, acoperim cu partea de fasii taiate.


Se pun intr-o tava tapetata cu hartie pergament si se mai lasa in tava 30 de minute (eu nu am mai avut rabdare si le-am lasat doar 15 min.)


Se ung cu galbenus amestecat cu laptele rece.


Se da la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc.


Se pudreaza cu zahar pudra.


A iesit o bunatate!!

 

TIPS-URI

1

zahar se pune in functie de preferinte,mai mult sau mai putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Aletta 1

29.11.2015, 20:30

Mersiii Mirela

Andreea Caroline 1

10.12.2015, 15:40

Ma bucur tare mult ca ti-au placut ...iau si eu una de la tine

Aletta 1

10.12.2015, 22:15

Cu mare drag !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu dovleac