Pariziene cu mar

de Ina in Dulciuri, 10 Sep 2016 | 1990 vizualizari

 

Cu umplutura dulce sau sarata, parizienele sunt de preferat in orice moment al zilei.
*Pentru "Ziua cand imi rasfat nevasta" 

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 5 oua
  • 110 g unt
  • 250 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1,1 kg faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de la o lamaie
  • 1 pachet drojdie uscata

Umplutura:

  • mere rase ( 6-8 bucati )
  • zahar
  • scortisoara
  • pesmet

Pentru uns:

  • 1 ou
  • o lingura de zahar tos
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mar:

Punem ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care ne ocupam de umplutura.


Spalam merele, indepartam cotorul ( si coaja, daca doriti ), apoi le dam pe razatoarea mare . Presaram zahar si scortisoara in functie de cat de dulce si aromata vrem sa fie umplutura. Punem la foc mic, amestecam si lasam sa se caleasca merele pentru 5 minute. Daca merele isi lasa prea multa zeama adaugam in compozitie cateva linguri de pesmet, astfel incat compozitia sa fie destul de ferma si sa nu curga cand formam parizienele.


Cand aluatul este gata il impartim in bucati potrivite pe care le intindem cu sucitorul si le taiem in patrate sau dreptunghiuri cu laturile de 10/15 cm. ( sau cat doriti sa va iasa de mari parizienele ).


Pe o jumatate a patratelor/dreptunghiurilor punem umplutura iar cealalta jumatate o taiem fasii late de un deget. Aducem usor capetele laterale peste umplutura, apoi rulam astfel incat fasiile taiate sa ramana ultimele la rulare.


Asezam parizienele in tava, lasam la loc cald pentru a­-si dubla volumul, apoi le ungem cu ou batut cu zahar si coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic, cca. 35­ 40 minute.


La jumatatea timpului de coacere intoarcem tava cu celalalt capat, pentru ca rumenirea sa fie uniforma.


Cand sunt frumos rumenite le scoatem din tava si le servim calde sau reci.

 

TIPS-URI

1

Numarul de portii poate sa difere in functie de marimea parizienelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Camelya 1

11.09.2016, 19:46

Yamyyyy

Moni_alex 1

12.09.2016, 00:05

Ce bune sunt!

noiinbucatarie 1

12.09.2016, 09:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Mena