Parjoale manastiresti

de Ksenya in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 6031 vizualizari

 

Reteta de fata este dupa pererea mea, cea mai buna reteta  de  parjoale de post facute si testate de mine de pana acum.


Va las sa incercati si voi.


 

 

INGREDIENTE

  • 3 cani mari de hrisca fiarta
  • 500 g ciuperci (de oricare aveti) champignon, galbiori, ghebe
  • O mana hribi uscati pusi la inmuiat de cu seara pentru aroma (optional)
  • 1 ceapa mare
  • Ulei pentru prajit
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • O legatura patrunjel
  • O lingurita boia dulce
  • o legatura mica de ceapa verde
  • 1 ou (optional ) cand nu este post
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale manastiresti:

Hrisca o dam la robot pana devine ca un piure.

Ceapa o tocam si o calim in 2 linguri ulei, pana devine aurie, adaugam ciupercile tocate si lasam la inabusit 20 minute la foc mic.

Dam deoparte, lasam la racit apoi le dam la robot pana devine o pasta, amestecam cu hrisca, adaugam patrunjelul si ceapa verde  tocata, sarea, piperul si boiaua de ardei dulce.

Adaugam oul batut cand nu este post. Intr-o tigaie turnam un pic de ulei.

Cu mainele umede formam parjoale, apoi le prajim pana capata o crusta pe o parte si pe cealalta, scoatem pe un prosop de hartie. Se serveste cu castraveti murati, gogosari… legume sau cu ce va place. Separat se poate servi si cu un sos de rosii.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale manastiresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

dantes 1

26.03.2016, 07:16

Bune!

Rux 1

26.03.2016, 15:42

Scumpa mea....am incercat in multe variante nu-i pot suporta gustul :">

navidad_2017 1

04.01.2017, 02:12

Ai dreptate, pe langa "draniki" de post, astea sunt cele mai bune! Imi amintesc cat mai uram "grecika" in copilarie, iar acum o iubesc in toate felurile!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA