Pasta de zahar

de laura_n in Torturi, 7 Oct 2012 | 10738 vizualizari

 

Intrucat mi s-a cerut sa postez, iata si reteta de pasta de zahar pe care o folosesc ca sa imbrac anumite torturi sau sa fac unele ornamente!
Este o reteta cunoscuta!
Calitatea pastei de zahar se lasa influentata de tipul de zahar folosit (eu folosesc numai Coronita) nu am gasit zahar pudra mai fin ca acesta, de calitatea colorantilor (unde pot folosesc coloranti naturali) si de cat de mult framantam aceasta pasta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr zahar pudra foarte fin (daca e necesar il ai macinam o data)
  • 1lg praf de guma (Gumtex de la Wilton folosesc eu)
  • 1 lg glucoza lichida
  • 5 lg apa
  • colorant
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de zahar:

Intr-un castron, cernem cam 450 gr zahar pudra, adaugam o lingura de Gumtex si amestecam sa se distribuie uniform si facem o adancitura in mijloc.


Intr-o canita, punem o lingura de glucoza cu 5 lg apa si dam la microunde pt 30 secunde.


Scoatem si turnam acest lichid peste zaharul pudra si incepem sa amestecam din mijloc. Adaugam si un varf de scobitoare de colorant (in culoarea dorita)si amestecam bine pana incepe sa se inchege. Ulterior, mai pudram putin zahar pudra si incepem sa framantam ca un aluat. Apoi punem pasta obtinuta intr-o punga de plastic pana sa o folosim.


Cand suntem gata sa folosim pasta, o scoatem din punga si mai framantam un pic. Trebuie sa aiba o consistenta foarte elastica.


Trebuie lucrat destul de repede cu pasta, intrucat se usuca foarte repede.


Daca folosim coloranti naturali (suc sfecla, suc morcov, suc visine, etc) ,vom incalzi glucoza cu o singura lingura de apa, urmand sa adaugam dupa sucul respectiv care sa ii dea culoarea. Este adevarat, culorile nu vor iesi la fel de intense.

 

TIPS-URI

1

Este mai simplu sa coloram de la inceput pasta de zahar, decat sa o coloram dupa.

2

Se depoziteaza in pungi inchise ermetic, la frigider. Se poate pastra si cateva luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de zahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

lilik 1

08.10.2012, 17:35

Super la fav

Alinutza80 1

29.10.2012, 18:46

Lia_ 1

01.10.2013, 14:34

multumesc pt reteta Laura
poate imi iau curajul si voi folosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort camasa pentru iubirea mea :)