Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj

de Angelica in Paste, 11 Ian 2015 | 1340 vizualizari

 

O reteta care-mi place tare mult!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr.carne de vita
  • 300 gr.paste fusilli Arnos
  • 1 pachet aluat foietaj sau, foi de placinta
  • 1 gulie
  • 1 telina
  • 3 morcovi
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 2 rosii
  • 200 gr. ciuperci
  • 2 foi de dafin
  • 1 fir de cimbru
  • 100 ml.vin rosu
  • 2 linguri faina
  • 50 ml.lapte sau smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura de verdeata
  • sare si piper
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj:

1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline.
2.Adaugam ceapa taiata fasii subtiri si o lasam pana aceasta devine sticloasa.
3.Adaugm apoi morcovii, telina, gulia, taiate cubulete si ardeii taiati fasii fine.
4.Lasam sa se caleasca toate la foc mediu pana legumele se inmoaie, apoi adaugam ciupercile taiate lame fine si carnea de vitel taiata cubulete.
5.Calim totul 5 minute, apoi adaugam rosiile taiate cubulete, foile de dafin, firul de cimbru, vinul, sare si piper dupa gust.
6.Punem un capac la cratita si lasam sa fiarba inabusit, la foc mic pana scade tot lichidul.Cand lichidul a scazut verificam daca carnea este patrunsa.Daca mai are nevoie de fierbere, mai adaugam un pahar de apa si continuam fierberea pana la patrunderea completa.
7.In acest moment adaugam cateii de usturoi rasi si faina amestecata bine cu laptele.Mai lasam sa dea cateva clocote pana sosul incepe sa aiba o consistenta grosuta.Gustam, daca mai este nevoie de condimente, mai punem sare si piper si in final adaugam verdeata tocata marunt.Luam cratita de pe foc si o punem deoparte.


8.Intr-o oala punem apa cu sare la fiert si fierbem pastele ''al dente'' pentru 8 minute.
9.Cand pastele sunt patrunse, le strecuram si le punem peste carne.Amestecam usor cu o lingura de lemn pana totul este bine omogenizat.
10.Acum ne pregatim sa avem la indemana 10-12 forme ceramice sau vase ramekin.
11.Desfacem aluatul foietaj, sau foile de placinte, si decupam bucati de marimea formelor in care vom punem tocanita.
12.Umplem fiecare forma cu tocanita de vitel cu paste, dar sa nu fie cu varf.


13.Deasupra fiecarei forme asezam cate un capac de aluat foitetaj sau foi de placinte.
14.Pensulam aluatul cu putin lapte si asezam formele intr-o tava mare.
15.Dam tava la cuptor, la foc mediu, pana capacelul de aluat este auriu.
16.Scoatem de la cuptor tava cu pot pie-urile si le servim fierbinti.


Pofta mare va doresc!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta Pot Pie~sau~Tocanita de vitel cu paste sub capac de foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Angelica 1

13.01.2015, 06:42

Mitinita multumesc!
Mereu ai cuvinte frumoase pentru mine
Cea mai mare surpriza mi-ai facut-o pentru prima data cand ai postat pe blogul tau acel articol despre mine, m-am simtit tare apreciata si pentru asta iti multumesc frumos!
Pup cu drag!

mihaelar63 1

13.01.2015, 07:36

O reteta si o prezentare de exceptie !

Angelica 1

14.01.2015, 06:37

Multumesc Mihaela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vitel