Pastai cu smantana

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2010 | 13801 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pastai (fasole galbena)
  • 350 gr smantana
  • 2 linguri faina
  • 2 cepe mici
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 4 catei usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai cu smantana:

pe cat de simplu pe atat de bun:

Se toaca ceapa marunt.Se caleste in 2 linguri de ulei + 2 linguri apa.

Se lasa cam 5 minute. Se adauga pastaile, care in prealabil au fost fierte aproape total, doi  catei de usturoi taiati felioare si o cescuta de apa (eu am pus apa de la pastai).

Se lasa totul la fiert aproximativ 15 minute.

Se adauga smantana amestecata cu faina , amestecandu-se mereu.

Se potriveste gustul de sare si piper si  se adauga si ceilalti doi catei usturoi pisati bine

Se mai lasa totul pe foc  5 minute, amestecand sa nu se afume (eu am fiert in vasul de tuci, acolo nu se afuma nimic: d ).

Noi am servit cu carnaciori si turtite cu chimen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

diaconta 1

16.10.2010, 17:23

Mi-a spus mie cineva ca Gaby a gatit ceva foarte bun asa ca am venit cu furcile,poate-mi dai si mie ca eu n-am facut nimicm-am facut musafir

Bunica 1

16.10.2010, 23:48

Ce bunatati a pregatit gabiiiii !

kamy 1

17.10.2010, 19:43

n-am facut cu smantana...si chiar am...din gradina fasole...tucara(asa-i zice pe la noi) 5f

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cartofi gratinati cu oua, carnati si cascaval