Paste cu carne si ciuperci

de alice_ciobanu in Paste, 14 Dec 2011 | 2177 vizualizari

 

Suntem mari iubitori de paste, aşa încât facem aproape săptămânal câte o porţie generoasă de paste gătite în multe feluri, de obicei cu carne, brânză, ciuperci sau doar simple cu sosul casei. Astăzi vă prezint reţeta casei de paste cu carne şi ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • paste 250gr
  • carne tocată - cam 100-150 gr
  • ciuperci champignon - 10 buc potrivite ca mărime
  • ulei de măsline
  • suc de roşii, ocazional roşii decojite
  • oregano, cimbru, delikat 
  • o lingură de faină
  • o cană de apă 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne si ciuperci:

Pastele se pun la fiert în apă împreună cu o lingură de ulei şi puţină sare, lăsându-se la fiert conform instrucţiunilor de pe pungă.


Ciupercile se spală şi se curăţă. Se vor tăia feliuţe, iar codiţele mărunt.Carnea tocată se pune la călit în ulei, adăugându-se apoi ciupercile tăiate, condimentele enumerate mai sus, lasând totul la foc mic cam 5 minute, amestecând din când în când. Peste toate se va turna sucul de roşii, bulionul sau roşiile decojite, împreună cu o cană de apă. Se va lăsa tot acest amestec la foc potrivit cam 15-20 minute.



Într-un castronel se va face o compoziţie, dintr-o lingură de făină şi puţină apă, având consistenţa unei smântâni. Acest amestec se va turna peste carnea cu ciupercile, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Se va lăsa pe foc, maxim 2 minute, pentru îngroşare.


Pastele, când sunt gata, se strecoara bine, se dau repede sub un jet de apă rece.


Amestecul de carne cu ciuperci şi sos se va pune peste paste, în farfurie.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

alice_ciobanu 1

14.12.2011, 22:58

MotanLaOale 1

14.12.2011, 23:09

kamy 1

15.12.2011, 13:31

si noua ne plac mult pastele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne la cuptor