Paste cu de toate la cuptor

de Panacris in Paste, 8 Mar 2020 | 2718 vizualizari

 

Am încercat cu salata Primavera și păstrăv, dar n-am avut succes, așa că am revenit la paste sățioase! ;)
 
O rețetă din seria, ce avem prin frigider și cămară! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Paste spirale fără gluten 350 g,
  • Apio cca. 300 g,
  • Ardei gras verde 2 bucăți,
  • Ceapă chives cca. 50 g,
  • File de pui cca. 300 g,
  • Ulei de măsline 3 linguri,
  • Cremwursti 3 bucăți,
  • Bacon cca. 100 g,
  • Ciuperci champignon întregi conservate cca. 300 g.
  • Pentru sos:
  • Ouă de rață 2 bucăți,
  • Brânză de vaci cca. 200 g,
  • Smântână cca. 200 ml,
  • Telemea de oaie cca. 300 g,
  • Sare de mare aromată mediteranean (salvie, cimbru, cimbrișor, rozmarin) cca. 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Oregano uscat 1 lingură.
  • Pentru topping:
  • Parmezan ras 3 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu de toate la cuptor:

Carnea de pui se gătește în ulei de măsline, apoi se mărunțește.

Țelina apio, ardeiul verde se curăță, se mărunțesc și se călesc împreună cu carnea de pui mărunțită, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă bucățelele de bacon, cremwurstii mărunțiți, ciupercile din conservă, se amestecă și se lasă la călit încă cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit.

Între timp se prepară sosul de brânzeturi.

Ouăle se bat energic cu smântâna, brânza de vaci și telemeaua de oaie rasă, sarea și piperul, până ce se înglobează toate ingredientele.

Într-un vas termorezistent se pun ingredientele mărunțite, pastele, atenție crude, nefierte, sosul de brânză, se amestecă, se cu oregano, apoi se dă la gătit în cuptorul preîncins, cca. 60 minte la 180 grade, acoperit.

La final se descoperă, se presară parmesanul și se dp din nou la gătt cca. 5 minute, până se obține topește parmesanul.

Se servește fierbinte ca atare sau alături de o salată primăvăratică! ;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu de toate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Penne din orez in sos cald de legume la wok