Tagliatelle cu ciuperci si afumatura

de RODIMUR in Paste, 14 Feb 2019 | 3062 vizualizari

 

Pentru că ne plac pastele, ciupercile și afumăturile, am făcut un preparat în care să le regăsim pe toate. Evident, a fost un fel principal foarte bun și relativ ușor și rapid de preparat. Această mâncare poate constitui și o masă de seară gustoasă și sățioasă...

 

INGREDIENTE

  • 150 grame de tagliatelle
  • 150 grame de kaiser afumat
  • 100 grame de ciuperci champignons
  • 1 ceapă roșie, mică
  • 4 căței de usturoi
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 50 grame de cașcaval răzuit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu ciuperci si afumatura:

Afumătura se feliază și se prăjește ușor în ulei suficient și la foc mic, după care se transferă în alt vas.

Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape, se feliază și se pun la călit, în aceeași tigaie în care s-au prăjit feliile de afumătură. 

Se adaugă ceapa roșie, feliată și apoi usturoiul, tăiat mărunt.

Se adaugă 1 pahar de apă și se lasă la foc mic, acoperit, ca să se înmoaie toate legumele și să scadă lichidul.

Se adaugă o lingură de pastă de tomate, sare și piper, după care se amestecă totul și se dă din nou tigaia pe foc, până ce sosul mai scade.

 Între timp se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute. Când sunt fierte, se strecoară de apă și se clătesc.

Se adaugă în tigaie feliile de afumătură și apoi pastele, clătite și strecurate de apă.

Se amestecă totul ușor și se răzuiește deasupra cașcavalul. Se servește imediat.

TIPS-URI

1

Puteți folosi orice alte paste vă plac.

2

Folosiți ce afumătură aveți la îndemână, dar feliați-o subțire, ca să se pătrundă ușor.

3

Căliți legumele acoperit, ca să se înmoaie rapid.

4

Fierbeți pastele în apă clocotită cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ciuperci si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

RODIMUR 1

17.02.2019, 12:20

Mulțumesc frumos, Dantes!

Ancutsa 1

18.02.2019, 16:35

Foarte bune!

RODIMUR 1

18.02.2019, 17:08

Da, ne-au plăcut tare mult... Mulțumesc frumos, Ancutsa, pentru apreciere...!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti Carbonara