Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

de oanapl in Penne, 6 Mai 2017 | 2036 vizualizari

 

Aceasta reteta delicioasa am pregatit-o dupa o reteta luata de la Rocsi. Multumesc pentru reteta! :*

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste (eu am folosit penne)
  • 1 borcan mic ciuperci
  • 1 catel de usturoi
  • 150 g mozzarella Delaco
  • 30 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • Pentru sosul bechamel:
  • 350 ml lapte
  • 30 g unt
  • 30 g faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita oregano uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella:

Speli ciupercile, le scurgi bine si le tai bucatele.

Incingi uleiul intr-o tigaie, pui ciupercile si usturoiul pisat. Le inabusi cateva minute, apoi le lasi sa se raceasca.

Intr-o oala, pui apa cu sare la fiert si, cand da in clocot apa, dai drumul pastelor. Le lasi sa fiarba 8 minute, apoi le iei de pe foc si le pui intr-o sita sa se scurga de apa.



Sosul bechamel:

Pui o cratita pe foc, topesti untul si adaugi faina. Amesteci bine cele doua, apoi torni laptele caldut. Cu un tel, amesteci continuu pana se desface faina si lasi sa fiarba pana sosul devine grosut. Adaugi sare, piper si oregano uscat.

Tragi sosul de pe foc si incorporezi ciupercile. Adaugi mozzarella taiata cubulete, si pastele fierte si bine scurse si le amesteci bine.

Ungi cu unt un vas termorezistent si torni compozitia. Introduci vasul in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 10-15 minute, il scoti si presari cascavalul ras, apoi il introduci din nou in cuptor, pana cand se topeste. Scoti vasul din cuptor si servesti pastele calde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

08.05.2017, 20:56

Ma bucur daca ti-a placut reteta. Mie imi place mult, asa ca as servi o portie oricand!

oanapl 1

08.05.2017, 22:39

Da, ne-a placut foarte mult! As mai servi si eu o portie!

kytz 1

05.07.2017, 13:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Penne cu spanac si rosii