Paste homemade cu sos de rosii, busuioc si chiftelute de pui

de Bucatardinpasiune in Paste, 19 Apr 2013 | 7024 vizualizari

 

Delicioase, sanatoase, oua de la tara, la fel si faina! Intr-un cuvant - perfecte!

 

INGREDIENTE

  • Pentru paste:
  • 3 ouă
  • 300 gr. făină (au fost prea multe pentru 2 persoane; data viitoare voi respecta reteta de bază)
  • 1 lingurită sare.
  • Pentru sos:
  • 5 roșii cherry (intenția mea a fost să folosesc mai multe, dar din păcate doar atâtea mai erau în frigider)
  • 500 ml. suc de roșii,
  • 3 cătei de usturoi,
  • 1 chili mic, uscat,
  • 1 mână de busuioc proaspăt,
  • 1 linguriță oregano uscat,
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgine.
  • Pentru chifteluțe:
  • 1 piept de pui tocat,
  • 1 felie de pâine înmuiată în apă și bine stoarsă,
  • 2 linguri pesmet,
  • 3 căței de usturoi,
  • 2 fire ceapă verde,
  • 3-4 fire de pătrunjel tocat,
  • sare și piper după gust.
  • Pentru servit si decor:
  • parmezan,
  • frunze de busuioc proaspăt.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste homemade cu sos de rosii, busuioc si chiftelute de pui:

Începem cu pregătirea chifteluțelor. Amestecăm bine toate ingredientele enumerate mai sus, formăm biluțe de dimensiunea dorită, le așezăm într-o tavă pe hârtie de copt, pe care o introducem în cuptorul încins pentru 25 - 30 minute, timp în care le mai răsucim pentru a se rumeni uniform.

Pasul doi - pasta. Cântărim făina, o asezăm într-un bol, iar în mijloc facem o scobitutră, presărăm sare și adăugăm cele trei ouă. Amestecăm, pentru început, ușurel cu o furculiță, apoi cu mâna frământăm bine până când s-a încorporat toată făina. Întindeți foaia și procedați cum am descris în introducere, dacă faceți pasta manual. Însă dacă aveți mașinăria asta (pe care eu o iubesc la nebunie și îi mulțumesc mamei că mi-a făcut un cadou minunat) întindeți și tăiați pasta cu ajutorul ei.

Adăugați pastele în apă clocotită și fierbeti-le între 7 și 10 minute. Cel mai bine este să le gustați si să fierbeți pastele atât cât veți considera necesar. Pentru că dacă tăițeii vor fi mai groși, este de la sine înteles că necesită un mai mare timp de fierbere.

Pasul trei: - sosul. Încingem uleiul. Adăugăm cățeii de usturoi, striviti usor cu lama cutitului, atat cât să-si poată elibera aromele în uleiul incins și ardeiul măruntit. Rumenim bine usturoiul și apoi îi aruncăm. Adaugam roșiile cherry tăiate în jumătăți sau sferturi, le rumenim câteva secunde si turnăm peste ele sucul de rosii. Fierbem la foc mic 5-6 minute sosul, după care adăugăm chifteluțele proaspăt rumenite în cuptor. Continuăm fierberea sosului încă 2-3 minute, iar la final presărăm oregano și bucuioc tocat.

Amestecăm bine și adăugăm pastele fierte, scoase direct din apa clocotită. Nu le scurgeti bine de apă, pentru că apa aceea cu amidon nu dăunează sosului!

Amestecăm iarăși, iar când pastele sunt complet acoperite de sos, oprim focul.

Pasul patru: așezăm pastele în farfurii, presărăm parmezan, decorăm cu busuioc verde și servim alături de un pahar de vin demisec!

Cam asta a fost tot! Spor la gătit vă urez!

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste homemade cu sos de rosii, busuioc si chiftelute de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macaroane cu branza