Paste scoici cu mazare

de articook in Paste, 7 Iun 2010 | 5188 vizualizari

 

Aceata e cea mai simpla si gustoasa reteta de paste scoici cu mazare. Condimentele fac reteta sa aiba un gust unic, menta si lamaia la un loc, iar parmezanul de deasupra e exact ce lipsea pentru ca reteta sa fie completa.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste scoici
  • 300 g mazare boabe congelata
  • 1 ou mare
  • smantana lichida
  • sare, piper verde proaspat macinat
  • menta
  • lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste scoici cu mazare:

Se incepe cu mazarea, trebuie scoasa din congelator si pusa in apa calda pentru ca pana cand sunt gata pastele sa se decongeleze de tot, astfel ea nici nu mai trebuie gatita in vreun fel. Fierberea pastelor se face in apa multa cu putina sare. Cand sunt gata fierte asezati o strecura peste un vas mai mare si turnati pastele acolo, nu aruncati apa in care s-au fiert.

Lasati pastele in strecura, fara sa le spalati, ca la o reteta obisnuita de paste. Intre timp pregatiti vasul din care veti servi, turnati pastele {nu incercati sa le scurgeti de apa, idee e sa fie cu cat mai multa apa ca sa se formeze un sos bun si cremos} mai adaugati pe urma o jumatate de cana din apa in care s-au fiert.

Separat faceti sosul de smantana si ou, bateti oul si adaugati smantana amestecand cu o furculita, cand compozitia e bine mixata turnati peste paste si amestecati, adaugati si mazarea, inainte sa o puneti gustati sa vedeti daca s-a decongelat de tot si bobul de mazare e moale in interior, daca nu, mai asteptati pana sa le puneti impreuna cu pastele.

Dupa ce ati amestecat toate ingredientele, trebuie sa observati daca mai e nevoie de sos pe paste, cu cat e mai mult sos ies mai bune, si daca mai e nevoie puteti adauga din apa in care s-au fiert sau smantana lichida. La sfarsit condimentati cu menta uscata sau proaspata, piper verde proaspat macinat, sare daca mai e nevoie, si cu zeama de la o jumatate de lamaie, amestecati pentru ultima data. Puneti parmezanul intr-un bol, astfel incat sa iti poata presara fiecare pe pastele deja puse in farfurie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste scoici cu mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

nadina73 1

07.06.2010, 17:42

foarte bine arata feliciatri si nu in ultimul rand bun venit printre bucatarsi felicitari,5 furcu

Ina 1

07.06.2010, 19:34

articook 1

08.06.2010, 11:54

Multumesc de primire!
ma bucur ca va plac retetele, sper sa le si incercati pentru ca sunt atit de usoare!
Am sa postez azi o alta reteta de paste, o salata de paste de fapt.
Pofta buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc