Pastrama din piept de pui

de Bucataras Diana in Mezel de casa, 14 Noi 2016 | 913 vizualizari

 

Am descoperit si eu America in sfarsit… :p De obicei cumparam doar pulpe sau piept de pui in functie de necesitati. De cand m-am hotarat sa fac pastrama de pui,am facut niste calcule si mi-am dat seama, la insistentele sotului ( ce fericit o sa fie cand o sa vada ce am scris :D ) ca este mult mai rentabil sa iau un pui intreg si sa il transez. Reteta de pastrama de pui am gasit-o la Lalena,am adaugat busuioc si oregano si am pus usturoi pisat in loc de usturoi praf. Si e tare buna. De cand avem afumatoare o si afumam…

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui - 1 kg/2 kg,
  • 1 l apa,
  • 2 linguri sare
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml Ulei
  • Piper negru macinat dupa gust
  • 1 lingurita boia ardei dulce sau iute
  • 4-5 catei usturoi
  • Piper negru (boabe)
  • Frunze de dafin
  • Busuioc si oregano
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din piept de pui:

Spalam pieptul de pui si daca este cu os, il dezosam. Il taiem in doua. Intr-un vas incapator punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin.Amestecam pana se dizolva sarea si zaharul.Asezam carnea in vas si o dam la rece cca 24 h. Dupa cele 24 de ore scoatem carnea,o spalam un pic si o lasam la scurs.Intre timp amestecam uleiul cu piperul macinat,boia si usturoiul pisat. Asezam bucatile de pui intr-o tava si le ungem pe o parte cu amestecul de ulei si presaram oregano apoi le intoarcem pe cealalta parte le ungem si presaram busuioc. Acoperim tava si dam la cuporul preincalzit la 200 grade pentru cca o ora.Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca acoperita. Se poate si afuma. Facem agatatoare din sfoara, punem bucatile de pui la afumat si le tinem cca 12 ore. Am servit cu zacusca de dovlecei. Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Si acesta se poate congela

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

15.11.2016, 09:04

miki_a 1

15.11.2016, 16:34

Super fain, bun si economic! Cat te invidiez pentru afumatoare!

Rocsi 1

15.11.2016, 20:45

Buuuuna pastrama!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastrama din piept de pui