Pastrama din piept de pui

de Catalina L in Mezel de casa, 10 Ian 2016 | 3106 vizualizari

 

Va propun o varianta de pastrama usor de facut din piept de pui....ce bunatate facuta de casa. M-am unspirat de la reteta lui Lia.
Pastrama este un produs alimentar preparat din carne dezosată de oaie, de capră, de porc, de vacă, de iepure, de gâscă, de pește etc., puternic condimentat, conservat prin sărare, afumare și uscare. Pastrama a fost adusă și în Statele Unite acum mai bine de 100 de ani de imigranți români. Acolo, aceasta se numește "pastrami" și este foarte larg comsumată. Precum cele mai multe inventii bune din viata, pastrama a fost creata din nevoie. Prepararea, care include conservarea carnii, a fost ideala pentru a economisi unele proteine valoroase, atunci cand refrigerarea nu exista. In plus, si cuvantul "pastrama" provine tot din limba romana. Cuvantul romanesc "a pastra" este considerat radacina cuvantului "pastrami" ("pastrama").
 

 

INGREDIENTE

  • 2 jumatati de piept de pui dezosate si fara piele
  • 2 linguri de sare
  • 2 buc. frunza de dafin
  • 1,5 linguri zahar
  • 2 catei de usturoi
  • 2 pahare de apa - sa acopere carnea
  • 1,5 linguri miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 linguri boia ardei dulce afumata
  • piper negru macinat dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din piept de pui:

Carnea se va macera in 2 pasi :


Prima marinada:


Intr-un bol se pun zaharul, usturoiul zdrobit, sarea si frunzele de dafin


Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine pana se dizolva sarea si zaharul.


Pieptul de pui fara piele se spala bine - se pune int-o cratita cu capac.


Turnati marinada, aveti grija sa acopere complet carnea, puneti capacul si lasati la frigider pentru 24 de ore.


Dupa acest timp carnea se scoate din marinada, se spala bine si se usuca cu un prosop de hartie.


Se prepara a 2-a marinada:


Se amesteca mierea cu sosul de soia, uleiul, un pic de piper macinat si boia de ardei dulce afumata.


Ungeti bine pieptul de pui cu amestecul obtinut si lasati alte 24 ore la frigider.


Legati carnea cu sfoara de bucatarie pe toata lungimea.


Puneti carnea pe o folie de aluminiu intr-o tava - si dati la cuptor, la 180 de grade pentru 60-70 de minute.


Trebuie sa fie acoperita cu folia la-nceput dar nu inchisa complet (lasati sa rasufle).


Pentru a se rumenni frumos dupa 30-40 de minute o descoperiti- o ungeti cu sucul lasat si o intoarceti de 2-3 ori (din 10 in 10 minute).


Lasati sa se raceasca - minim 10 minute pentru a o putea taia frumos.


Serviti.....


Pofta Buna !!!!!

 

TIPS-URI

1

am folosit boia de ardei afumata pentru a-i da gustul afumat

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Gicuta69 1

11.01.2016, 09:32

Arata tare bine, bunatate de bunatate!

mihaelar63 1

11.01.2016, 11:52

Trebuie sa prepar si eu

noiinbucatarie 1

02.02.2016, 17:28

Cred ca este o bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Pastrama duet