Pastrama din piept de pui

de Catalina L in Mezel de casa, 10 Ian 2016 | 12830 vizualizari

 

Va propun o varianta de pastrama usor de facut din piept de pui....ce bunatate facuta de casa. M-am unspirat de la reteta lui Lia.
Pastrama este un produs alimentar preparat din carne dezosată de oaie, de capră, de porc, de vacă, de iepure, de gâscă, de pește etc., puternic condimentat, conservat prin sărare, afumare și uscare. Pastrama a fost adusă și în Statele Unite acum mai bine de 100 de ani de imigranți români. Acolo, aceasta se numește "pastrami" și este foarte larg comsumată. Precum cele mai multe inventii bune din viata, pastrama a fost creata din nevoie. Prepararea, care include conservarea carnii, a fost ideala pentru a economisi unele proteine valoroase, atunci cand refrigerarea nu exista. In plus, si cuvantul "pastrama" provine tot din limba romana. Cuvantul romanesc "a pastra" este considerat radacina cuvantului "pastrami" ("pastrama").
 

 

INGREDIENTE

  • 2 jumatati de piept de pui dezosate si fara piele
  • 2 linguri de sare
  • 2 buc. frunza de dafin
  • 1,5 linguri zahar
  • 2 catei de usturoi
  • 2 pahare de apa - sa acopere carnea
  • 1,5 linguri miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 linguri boia ardei dulce afumata
  • piper negru macinat dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din piept de pui:

Carnea se va macera in 2 pasi :

Prima marinada:

Intr-un bol se pun zaharul, usturoiul zdrobit, sarea si frunzele de dafin

Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine pana se dizolva sarea si zaharul.

Pieptul de pui fara piele se spala bine - se pune int-o cratita cu capac.

Turnati marinada, aveti grija sa acopere complet carnea, puneti capacul si lasati la frigider pentru 24 de ore.

Dupa acest timp carnea se scoate din marinada, se spala bine si se usuca cu un prosop de hartie.

Se prepara a 2-a marinada:

Se amesteca mierea cu sosul de soia, uleiul, un pic de piper macinat si boia de ardei dulce afumata.

Ungeti bine pieptul de pui cu amestecul obtinut si lasati alte 24 ore la frigider.

Legati carnea cu sfoara de bucatarie pe toata lungimea.

Puneti carnea pe o folie de aluminiu intr-o tava - si dati la cuptor, la 180 de grade pentru 60-70 de minute.

Trebuie sa fie acoperita cu folia la-nceput dar nu inchisa complet (lasati sa rasufle).

Pentru a se rumenni frumos dupa 30-40 de minute o descoperiti- o ungeti cu sucul lasat si o intoarceti de 2-3 ori (din 10 in 10 minute).

Lasati sa se raceasca - minim 10 minute pentru a o putea taia frumos.

Serviti.....

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

am folosit boia de ardei afumata pentru a-i da gustul afumat

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Gicuta 1

11.01.2016, 09:32

Arata tare bine, bunatate de bunatate!

mihaelar63 1

11.01.2016, 11:52

Trebuie sa prepar si eu

Rahela Velicu 1

02.02.2016, 17:28

Cred ca este o bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Slanina afumata de mangalita, fiarta cu usturoi si boia